O Βασίλης Παπακωνσταντίνου LIVE στο Ηράκλειο

Χώρος:Μουσική Σκηνή "Μύλος" ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λαχανά και Μητσοτάκη
Τηλέφωνο:2810343149, 6972330275
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 21.12.2012
έως Σάββατο 22.12.2012
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Είσοδος 12 ευρώ 
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στο Ηράκλειο για δύο μοναδικές συναυλίες την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στον Μύλο.



Παρέα με το νέο του δίσκο «Αφετηρία» μα και με τα τραγούδια του, τα οποία έχουν ξεπεράσει τον χρόνο θα προσφέρει δύο αξέχαστες βραδιές.

Από πού να αρχίσεις, πού να σταθείς και πού να τελειώσεις για να περιγράψεις την διαδρομή του Βασίλη; Από τον Θεοδωράκη και τον Μικρούτσικο, στον Λοίζο και από εκεί στον Άσημο. Στις μελαγχολικές μπαλάντες, στα πολιτικά τραγούδια μα και στους ποιητές μας. Τον Σκαρίμπα, τον Λειβαδίτη τον Καββαδία τον Καρυωτάκη, μα και στους σύγχρονους, όπως ο Αλκαίος, ο Τριπολίτης, ο Ιωάννου.

40 χρόνια ..και πώς να μην είναι έτσι, αφού στο μωσαϊκό όλων των ανθρώπων που ενώνει ο Βασίλης, διαφορετικής ηλικίας, αν και ο καθένας ξεκινά από την δική του αφετηρία, όλοι έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: Τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Βασίλης. Που δεκαετίες τώρα συνοδεύουν την οργή, την ελπίδα, τις απελπισίες, την μοναξιά του καθενός.

Τραγούδια σχολιασμός της πολιτικής κατάστασης και της πραγματικότητας, αυτής της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.Τραγούδια ερμηνευμένα με τον μοναδικό εκρηκτικό τρόπο του Βασίλη με πάθος, ένταση, ακρίβεια και λυρικότητα, μα και με εκπληκτική ευαισθησία.

Πιο επίκαιρος από ποτέ… βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια, ντύνει με τα τραγούδια του τις σκέψεις μαs, δίνει ρυθμό στις ανησυχίες και μας παρασύρει με σημείο υπεροχής τις ζωντανές εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για τον παλμό και τον ηλεκτρισμό τους, σε μουσικές διαδηλώσεις που κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Διότι ο λόγος μας μετράει. Το τραγούδι μας μετράει. Ακόμη κι αν δεν νικήσουμε, τουλάχιστον να το τραγουδήσουμε .Όπως λέει και ο επίλογος στον δίσκο «Αφετηρία»:... θα πλησιάσουμε, θα αρχίσουμε πάλι. Να μία φωτεινή σκέψη! Οι άλλοι. Οι "σαν κι εμάς". Σαν αγουροξυπνημένα κουτάβια, με πρησμένα μάτια, έχοντας νικήσει το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μας, θα κηδέψουμε τις απώλειες, θα πούμε μόνο ένα «πάμε;» και θα πάμε…

Μαζί του οι:

Αντρέας Αποστόλου – πιάνο
Βαγγέλης Πατεράκης – μπάσο
Στέφανος Δημητρίου – drums
Γιάννης Αυγέρης - κιθάρα / πνευστά- φωνητικά
Meri Brozi – βιολί
Γιάννης Δίπλας - φωτισμός
Αλέκος Μπίτος - ήχος
Κάντε Like το psixagogia.gr

Μουσική Σκηνή "Μύλος" - Δείτε επίσης