Hannes Buder / Dimos Vryzas

Χώρος:Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη
Τηλέφωνο:2130040496
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 07.12.2023
έως Πέμπτη 07.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  8€  

Δύο σόλο σετ αυτοσχεδιαστικού και πειραματικού ήχου.

Ο Hannes Buder, γεννημένος το 1978 στην πρώην Γερμανική Δημοκρατία, είναι Γερμανός κιθαρίστας, τσελίστας και συνθέτης με ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από τη μινιμαλιστική μουσική, την κλασική μουσική του 20ού αιώνα, την jazz και τη avant-garde rock. Μετά από μουσικές σπουδές στη Δρέσδη, μετακόμισε στο Βερολίνο όπου πήρε μέρος στην εγχώρια μουσική πειραματική σκηνή. O Buder έχει γράψει σόλο συνθέσεις, πρώτα για ηλεκτρική κιθάρα, αργότερα για τσέλο και φωνή. Οι συνθέσεις αυτές καταγράφονται στα πέντε του προσωπικά άλμπουμ. Συνέθεσε επίσης για μικρότερα και μεγαλύτερα σύνολα όπως, για παράδειγμα, για ορχήστρα 25 μελών. Συνεργάζεται συχνά με χορευτές, σε μεγάλες ομάδες ή σε ντουέτα. Συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε μουσική και ήχο για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Έχει συνεργαστεί με τις / τους Nicole Mitchell, Todd Capp, Andrew Lafkas, Helmut Öhring, Thomas Noll, Hannes Lingens, Luc Houtkamp, Audrey Chen, Tony Buck, Audrey Lauro, Hilary Jeffery, Mike Majkowski, Steve Heather, μεταξύ άλλων. Το τελευταίο του άλμπουμ, “Οutside Words”, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 από την Laaps records.

Έγραψαν για τον Hannes Buder:

"Υπέροχα ισορροπημένος καλλιτεχνικός ήχος, πολυδύναμος, ζωντανός και αδιαπραγμάτευτος στον μουσικό του χαρακτήρα." (Süddeutsche Zeitung, 26.5.2009)

"Ένα μουσικό πυροτέχνημα, επιδέξιο, πλούσιο σε ποικιλία και βαθιά συναισθηματικό." (Badische Zeitung, 30.01.2010)"

www.hannesbuder.de

Ο βιολιστής και αυτοσχεδιαστής Δήμος Βρύζας, ενεργός στην ευρωπαϊκή σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, συνεργάζεται και ηχογραφεί με σημαντικούς αυτοσχεδιαστές/στριες. Είναι μέλος του drone αυτοσχεδιαστικού τρίο “Life Only” (Fred Frith, Diego Aguirre), του ντουέτου Miracapillo/Vryzas (Valeria Miracapillo), του ντουέτου Karbacher/Vryzas (Eva-Maria Karbacher) καθώς και του ελληνικού τρίο “The Coal” (με τους Σίμο Ρηνιώτη και Γιάννη Αράπη). Η μουσική του διαδρομή μαρτυρά ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική έως τη rock, τη noise και την ambient. Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται σήμερα προς τη διερεύνηση των ηχητικών ορίων του βιολιού, προς τον πειραματισμό και την εξερεύνηση του κοντράστ μεταξύ ακουστικού και ηλεκτρονικού ήχου, προς την αναζήτηση νέων τρόπων μουσικής έκφρασης.

www.dimosvryzas.com



 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - Δείτε επίσης