Jazz February στο Γυάλινο Up Stage!

Χώρος:Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλέφωνο:2109315600
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 02.02.2014
έως Πέμπτη 27.02.2014
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

Jazz February
στο Γυάλινο Up Stage

Εβδομάδα 1η

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑΝΑΣ QUARTET
Feat DIMOS DIMITRIADIS
\Το Μichalis Katachanas Quartet ερμηνεύει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του group αλλά και συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Τζαζ.

Έμπνευσή μας, ο ήχος της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Τζαζ σε συνδυασμό με μουσικές από τον Μεσογειακό και τον Βαλκανικό χώρο. Στόχος μας, να αυτοσχεδιάζουμε, να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας καλή και πρωτότυπη μουσική, σχηματίζοντας παράλληλα ένα κύκλο αισθητικής και δημιουργικότητας.

Αφετηρία μας η Κέρκυρα και το Τμήμα Τζαζ του Ιονίου Παν/μίου. Σε αυτήν την συναυλία και στα πλαίσια του Φεστιβάλ JAZZY FEBRUARY, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε επί σκηνής τον συνεργάτη και δάσκαλό μας, καθηγητή και ιδρυτή του τμήματος, τον γνωστό σαξοφωνίστα, Δήμο Δημητριάδη.

Το κουαρτέτο αποτελούν οι:
Μιχάλης Καταχανάς – βιόλα
Θοδωρής Κότσυφας - κιθάρα
Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς - τύμπανα


O σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός Δήμος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του. Συνέχισε στις ΗΠΑ ως υπότροφος στο Berklee College of Music (Βachelor of Music-Cum Laude) και ως πανεπιστημιακός βοηθός στο Βennington College (Master of Music). Στους δασκάλους και μέντορές του περιλαμβάνονται μεγάλες φυσιογνωμίες της τζαζ και σημαντικοί παιδαγωγοί, οι οποίοι διαμόρφωσαν τόσο το σύνθετο προσωπικό του μουσικό όραμα όσο και τις πρώτες του ιδέες για τη μουσική εκπαίδευση: Steve Lacy, Mal Waldron, Βill Dixon, Joe Viola, Jerry Bergonzi, George Garzone, John Purcell και Hal Crook.

Οι μουσικές του δραστηριότητες μέχρι σήμερα καλύπτουν 18 χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Σουηδία, Φιλλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κροατία, Λεττονία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα).



Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
THE WONDER-FALL QUARTET

Ειρήνη Κωνσταντινίδη – φωνή, στίχοι
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος – κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα, συνθέσεις

Το κουαρτέτο κλείνει ήδη τρία χρόνια ενεργής παρουσίας στην νέα ελληνική σκηνή της τζαζ και έχει αποτυπώσει το μουσικό του στίγμα μέσα από το πρώτο του άλμπουμ, σε μουσική του ντράμερ Θάνου Χατζηαναγνώστου και στίχους της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011. Με τα καινούρια μέλη στο πιάνο και στο κοντραμπάσο, Γιάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μάνος αντίστοιχα, το γκρουπ έχει προσφάτως ηχογραφήσει το νέο υλικό, με το οποίο αποκρυσταλλώνει το ύφος του και εγκαθιδρύεται πλέον ως μια ξεχωριστή “φωνή” στην Αθηναϊκή σκηνή, με σαφείς επιρροές από την ευρωπαϊκή τζαζ. Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!
Κάθε συναυλία τους αποτελεί μια μυσταγωγική εμπειρία για τον ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα “σύγχρονη vocal jazz”performance.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΤΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ

Γρηγόρης Ντάνης - κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου - κοντραμπάσο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης- ντραμς

Παιζουν δικές τους συνθέσεις και κινούνται στο χώρο της third stream - avant gard jazz με έμφαση στη μελωδία, το λυρισμό αλλά και την ‘πολυρρυθμία’.



Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου
ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LUI SALVATOR & ΝΑΣΙΑ ΓΚΟΦΑ

Οι Άσσοι του Λούι Σαλβαδόρ, η πιο τρελή hot swing μπάντα της πόλης, παρουσιάζει στις αθηναϊκές σκηνές κάτι το διαφορετικό. Κέφι και χορός με διασκευές από τα πιο βαριά ρεμπέτικα! Ατμόσφαιρα αμερικάνικου club του μεσοπολέμου και μία δόση από αέρα Ισπανίας. Με όργανα εποχής και εκκεντρικά κουστούμια, επί σκηνής δύο τρελά σαξόφωνα, το rhythm section, ένας ελληνοϊσπανός μαέστρος και μια μεγάλη γυναικεία jazz φωνή. Αυτοί είναι οι Άσσοι!



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ BABY TRIO

Γιώργος Κοντραφούρης - Hammond Organ
Κωνσταντίνος Στουραϊτης - κιθάρα
Γιάννης Παπαδούλης – τύμπανα

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor's και Master's degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

Τo 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του. Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
BLACK COTTON DOLL QUARTET

Εκρηκτικό κοκτέιλ υψηλής μουσικότητας και σαγηνευτικού αισθησιασμού. Κεντρικό πρόσωπο η Black Cotton Doll, μια ξεχωριστή Jazz ερμηνεύτρια, φτιαγμένη από την στόφα και τα υλικά μίας αληθινής jazz ντίβας, όπου ο λυρισμός και ο ρυθμός ρέει στο αίμα της αβίαστα προσφέροντας απλόχερα κατάθεση ψυχής σε κάθε της εμφάνιση. Με μόλις ενάμιση χρόνο στη μουσική σκηνή, ξεκινώντας αυτοδίδακτη στην αρχή, κατάφερε το ακατόρθωτο. Η αναπτυγμένη έμφυτη μουσική αντίληψη και αισθητική της, η ανήσυχη φύση της για συνεχή εξέλιξη και δημιουργία σε συνδυασμό με την έντονη μουσικότητα της, το μοναδικό χρώμα και σπάνια μεγάλο εύρος της φωνής της συντέλεσαν να ξεχωρίσει πολύ γρήγορα στη μουσική σκηνή αψηφώντας χρονικά και μουσικά όρια. Τα παιχνίδια της φωνής της και οι γεμάτες πάθος ερμηνείες της είναι ήδη γνωστές στην Αθήνα, Ελλάδα και Λονδίνο. Την μουσική της έχουν φιλοξενήσει μουσικές σκηνές, φεστιβάλ αλλά και ιδιαίτεροι καλλιτεχνικά χώροι. Εμπνευσμένη από μεγάλες κυρίες της Jazz και φωνητικά ακραίους καλλιτέχνες όπως η Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Rachelle Ferrell, Maria Joao, Layla Hathaway, Υoun Sun Nah and Dee Dee Bridgewater, η Black Cotton Doll έχοντας την blues jazz και soul μουσική στη ψυχή της, το swing και rnb ρυθμό στο σώμα της και τις ανατολίτικες της ρίζες στο αίμα της ερμηνεύει αγαπημένα τζαζ standards αλλά και τραγούδια που την εκφράζουν μουσικά με μοναδικές ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς υπογράφοντας πάντα το προσωπικό της style.

Μαζί της στις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και το μουσικό αυτό ταξίδι ο καταξιωμένος Γιώργος Μικρός στο πιάνο με πολύχρονη εμπειρία στη συνοδεία, ο ταλαντούχος Κουβανός Yoel Soto στο μπάσο και το πρώην ‘μωρό’ του Baby Trio Βαγγέλης Κοτσάμπασης στα τύμπανα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ



Εβδομάδα 2η



Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου
ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ GROUP

Το Τάκης Μπαρμπέρης Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη από το νέο άλμπουμ με τίτλο «Jargon» που μόλις κυκλοφόρησε. Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική.

Τάκης Μπαρμπέρης Group
Τάκης Μπαρμπέρης - κιθάρα
Μάνος Σαριδάκης - πλήκτρα
Γιώργος Γεωργιάδης- μπάσο
Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα

Dan Theo Project

Dan Theo Project είναι το σύνολο τριών νεαρών μουσικών που με έντονους ρυθμούς Latin, Jazz, και RnB, δημιουργούν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα που ταξιδεύει. Το μαγείρεμα επιρροών όπως, Paco de Lucia, Al di Meola, Astor Piazzola, Chick Corea, αλλά και Santana, Xavier Naidoo και Jamiroquai, φέρνουν ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη βραδιά, πλούσια σε συγκίνηση, πάθος, και ενθουσιασμό.

The Dan Theo Experience
Dan Theo – Κιθάρες, Φωνή
Νίκος Κωδωνάς – Κιθάρες
Στέφανος Τζωρτζάκης - Κρουστά


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LUI SALVAΤOR & ΝΑΣΙΑ ΓΚΟΦΑ

Οι Άσσοι του Λούι Σαλβαδόρ, η πιο τρελή hot swing μπάντα της πόλης, παρουσιάζει στις αθηναϊκές σκηνές κάτι το διαφορετικό. Κέφι και χορός με διασκευές από τα πιο βαριά ρεμπέτικα! Ατμόσφαιρα αμερικάνικου club του μεσοπολέμου και μία δόση από αέρα Ισπανίας. Με όργανα εποχής και εκκεντρικά κουστούμια, επί σκηνής δύο τρελά σαξόφωνα, το rhythm section, ένας ελληνοϊσπανός μαέστρος και μια μεγάλη γυναικεία jazz φωνή. Αυτοί είναι οι Άσσοι!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ,
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΤΑΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ,
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη προσκαλεί... πέντε δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς, σε ένα μοναδικό ‘jazz plus’ project. Επιλέγουν και διασκευάζουν με ευρηματικότητα, διαχρονικά κομμάτια της mainstream, fusion jazz και του διεθνούς ρεπερτορίου, δίνοντας, ο καθένας το προσωπικό του στίγμα και όλοι μαζί την χαρά για την μουσική. Δυνατοί ρυθμοί, "πειραγμένες" αρμονίες σε ένα μουσικό παιχνίδι με έντονες ερμηνείες και δυνατούς αυτοσχεδιασμούς..!

Γρηγόρης Ντάνης - κιθάρα
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος - κλαρίνο
Κώστας Κωνσταντίνου - μπάσο
Κώστας Μερετάκης - κρουστά
Άγγελος Πολυχρόνου - κρουστα
Αγγελική Τουμπανάκη - φωνή


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
ΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ TRIO

Παίζοντας συνθέσεις J.Coltrane, J.Henderson, J.Hall αλλά ακόμα και Beatles, το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον ‘ηλεκτρισμό’ του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες.

Γιώτης Σαμαράς – κιθάρα
Χάρης Χαραλάμπους – ηλεκτρικό μπάσο
Δημήτρης Κλωνής - ντραμς


Ο3 (The group)

Οι O3 είναι ένα κιθαριστικό jazz trio με ύφος, διάθεση και ηχοχρώματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης jazz. Εμπνευσμένοι από την καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργικότητα σύγχρονων τριμελών σχημάτων όπως αυτά των Adam Rogers, Tim Miller και Kurt Rosenwinkel, οι O3 επιδίδονται στην απόδοση τόσο δικών τους συνθέσεων όσο και jazz standards του κλασσικού και του μοντέρνου ρεπερτορίου, διαμορφωμένες με το δικό τους ήχο, άποψη και αισθητική. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και μελωδικότητα και δίνουν έμφαση στην σύνθεση και στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση, προσδίδοντας μεγάλο εύρος δυναμικών και μουσικών χρωμάτων με προφανείς επιρροές από σύγχρονους jazz καλλιτέχνες όπως οι: Adam Rogers, Steve Swallow, Eric Harland, Tim Miller, Kurt Rosenwinkel. Από τη μόρφωση τους τον Μάιο του 2012, οι O3 έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της εγχώριας jazz σκηνής, τόσο λόγω της μουσικής τους όσο και για την εκπαιδευτική δράση των μελών τους, συμμετέχοντας ήδη σε εγχώρια art και jazz festivals (Vaultage Open September, World Jazz Festival 2012, 1st YouGroove Festival).

Γιώργος Σταυρουλάκης - Κιθάρα
Μιχάλης Ευδαίμων - Ηλεκτρικό. μπάσο
Δημήτρης Κλωνής - Τύμπανα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ

Κάντε Like το psixagogia.gr

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Δείτε επίσης