6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723

Χώρος:Εθνική Λυρική Σκηνή - Θέατρο Ολύμπια ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τηλέφωνο:2103662100
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 19.11.2023
έως Κυριακή 19.11.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 Φοιτητικό, παιδικό: €10 

Εναλλακτική Σκηνή

Φεστιβάλ
6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723
13, 15, 18, 19 Νοε 2023
Φεστιβάλ

13, 15, 18 Νοεμβρίου 2023 - Ώρα έναρξης: 20.30 |
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

19 Νοεμβρίου 2023 - Ώρα έναρξης: 19.30 |
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής -ΚΠΙΣΝ


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμος Γκουνταρούλης

Παραγωγή ΟΜΜΘ σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής ΣκηνήςΙΣΝ LOGO
Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ και την ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για να ταξιδέψει το κοινό στον μαγευτικό κόσμο του μπαρόκ. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό άξονα το έτος 1723.

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συναυλία της Λυσίλ Μπουλανζέ, μιας από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρισμένες γκαμπίστριες της εποχής μας, η οποία θα ερμηνεύσει δύο από τις τρεις υπέροχες σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο που ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ έγραψε στη γερμανική πόλη Καίτεν, καθώς και σονάτες του τελευταίου μεγάλου γκαμπίστα του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα Καρλ Φρήντριχ 'Aμπελ.

Ακολουθεί η δεύτερη συναυλία με τον Δήμο Γκουνταρούλη στο βιολοντσέλο πίκολο και τον εξαιρετικό Γαλλοβραζιλιάνο τσεμπαλίστα Μπρούνο Προκόπιο να ερμηνεύουν μεταγραφές έργων του Μπαχ για βιολοντσέλο, βιολί ή βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο, καθώς και έργα του Τζουζέππε Βαλεντίνι και σονάτες του Ιταλού βιολοντσελίστα Αντρέα Καποράλε.

Στη τρίτη συναυλία, με τίτλο Διπλό σύνολο (Ανατολή - Δύση) με όργανα εποχής, η μουσική του Δημήτριου Καντεμίρ, λόγια μουσική της Οθωμανικής αυλής, βρίσκεται σε διάλογο και αντιπαράθεση με μουσικές των αυλών της μπαρόκ Ευρώπης στα τέλη του 17ου και στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα, σε μια σύγχρονη και αυθεντική ανάγνωση όπου τα δύο κουαρτέτα εξαιρετικών μουσικών συνομιλούν και συμπράττουν με πρωτότυπο τρόπο.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τη συναυλία του σύνολου La Stravaganza Greca, η οποία περιλαμβάνει ένα ιταλικό πρόγραμμα με δεξιοτεχνικές σονάτες των Τζουζέππε Ταρτίνι και Αντόνιο Βαντίνι, καθώς και σπάνιες τρίο σονάτες για βιολί, βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο των Ιταλών συνθετών της εποχής Αλεσσάντρο Στραντέλλα, Νικόλα Αντόνιο Πόρπορα και Τζοβάννι Μπενεντέττο Πλάττι.

 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Εθνική Λυρική Σκηνή - Θέατρο Ολύμπια - Δείτε επίσης