Έργο Δύο Προσώπων

Χώρος:Θέατρο «ΑΛΚΜΗΝΗ» ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Αλκμήνης 8-12 (στάση Μετρό: "Κεραμικός") Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Τηλέφωνο:6937126015 - 210.9532236
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 07.10.2023
έως Κυριακή 14.01.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  12€  

Δύο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από το θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βιθεσδά.

Αντιμέτωποι (ίσως) από ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δύο προσώπων». Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση μέσα σε μια ψευδαίσθηση, μια «κραυγή» από την απομόνωση, τον πανικό και τον φόβο. (Out Cry ήταν εξάλλου ο τίτλος μιας εκδοχής αυτού του έργου, που έκανε πρεμιέρα στο Ivanhoe Theatre στο Σικάγο τον Ιούλιο του 1971).

Μέσα σε αυτή τη διπλή πλοκή με τη σύμβαση ενός έργου μέσα σε ένα έργο, οι χαρακτήρες της Κλερ (Clare) και του Φελίς (Felice) είναι ψυχολογικά κατεστραμμένοι από το να είναι μάρτυρες της τραυματικής δολοφονίας/αυτοκτονίας των γονιών τους. Από το περιστατικό παρέμειναν κλεισμένοι στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να κάνουν διστακτικές επαφές με τον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, καθώς οι ηθοποιοί βυθίζονται μέσα και έξω από την παράσταση, αυτοσχεδιάζοντας μέρη που δεν έχουν απομνημονευτεί ή δεν έχουν γραφτεί ακόμη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ηθοποιοί από τους χαρακτήρες και η πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.

Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Τενεσί Γουίλιαμς ανεβαίνει το Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι) κάθε Σάββατο 9.30 και Κυριακή 18.30. Το έργο κάνει Πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο Τενεσί Ουίλιαμς είχε μεγάλη αδυναμία σε αυτό το έργο του και έλεγε ότι είναι «Το πιο όμορφο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». (πηγή: Wikipedia, Λήμμα Τενεσί Ουίλιαμς). 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο «ΑΛΚΜΗΝΗ» - Δείτε επίσης