Ο εχθρός μου

Χώρος:Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο:2103418579
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 17.05.2013
έως Κυριακή 26.05.2013
Έχει Λήξει!
Αθήνα  10€ ενιαίο 
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα ανεβεί το θεατρικό έργο της Σόνιας Ζαχαράτου "Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καντιώτη, στις 17- 19 και 24- 26 Μαΐου 2013, στις 21:30.



Το έργο αναφέρεται στην ομηρία μιας γυναίκας και του παιδιού της, στις συνομιλίες της με τον εχθρό της και στη σχέση που γεννιέται μεταξύ τους μέσα σε μια νύχτα, όπου ο θάνατος καραδοκεί.
Πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που διατρέχει το έργο, τα μηνύματα που απορρέουν αφορούν την εξουσία και την πολιτική βία, την εκδίκηση, το μίσος, αλλά και τη συγχώρηση, τη μνήμη, την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, την αξία της ζωής, την ανάγκη για αγάπη.



Είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και αντιπολεμικό, που αναπτύσσεται και πλέκεται σε δύο παράλληλους μονολόγους –καθένας από τους ήρωες με το πληγωμένο παρελθόν του και τα όνειρά του για το μέλλον. Το έργο πλημμυρίζει από εικόνες ομορφιάς, καθώς μέσα στη νύχτα οι δύο «εχθροί» -έρμαια των αποφάσεων μιας αόρατης παντοκράτορος εξουσίας- έρχονται κοντά και, ξεχνώντας την άβυσσο που τους χωρίζει, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους. Συγχρόνως, δίνεται όλο το περιβάλλον του τρόμου που αντιμετωπίζουν, σε τέτοιες καταστάσεις, οι άνθρωποι.
«Ο Εχθρός μου» είναι, επίσης, έργο υπαρξιακό, καθώς οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με το βαθύτατο εαυτό τους και με το προδικασμένο αύριο.



Το έργο είναι εμπνευσμένο από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε, το 2004, στο σχολείο του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, στον Καύκασο, όπου σκοτώθηκαν 385 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά.

Συντελεστές
Το κείμενο έχει γράψει η δημοσιογράφος συγγραφέας Σόνια Ζαχαράτου
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Καντιώτης
Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Ηλία Λόη
Οι φωτισμοί είναι της Χριστίνας Θανάσουλα
Ακορντεόν παίζει η μουσικός Ξένια Τσέλιγκα
Μακιγιάζ: Μαίρη Κασούμη
Παραγωγή: Linos Pro

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γεωργία Ζώη και Βαγγέλης Στρατηγάκος

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Δείτε επίσης