Ζώρζ Μπιζέ "ΚΑΡΜΕΝ" από την "ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ"

ΠόληΕναρξηΛήξηΧώροςΔιεύθυνσηΤηλέφωνο 
Ηράκλειο9/5/20159/5/2015ΑστόριαΠλατεία Ελευθερίας2810226191 
Χανιά7/5/20157/5/2015Πνευματικό Κέντρο ΧανίωνΑνδρέα Παπανδρέου 702821344403  
Λασίθι13/5/201513/5/2015Κινηματογράφος ΡεξΜ.Σφακιανάκη 35, Άγιος Νικόλαος2841083681 
Τιμή Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη στην είσοδο των χώρων των παραστάσεων). 
Σε 22 πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού" Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ταξιδέψει η "Κάρμεν" του Ζωρζ Μπιζέ, σε σκηνοθεσία Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου.



Οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

Η υπόθεση της όπερας αφορά τα παράφορα αισθήματα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν. Η δική της, πιο ελεύθερη άποψη για τον έρωτα, την οδηγεί τελικά στον θάνατο. Η σκηνοθέτρια της όπερας έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα, μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Παράλληλα με την Όπερα της Βαλίτσας, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει εκπαιδευτικές δράσεις, σε συνεργασία με το Future Library:

- Σεμινάριο λυρικής τέχνης: Διήμερο δωρεάν σεμινάριο. Απευθύνεται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων. Θα διδαχθούν οι βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και οι βασικές αρχές σκηνικής αγωγής, με στόχο την ανίχνευση, την ενθάρρυνση και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην ελληνική περιφέρεια.

- Επίσκεψη σε σχολεία: Ένας Μονωδός της ΕΛΣ με συνοδεία πιάνου, θα παρουσιάσει στους μαθητές μια ωριαία εισαγωγή στην τέχνη της όπερας. Στόχος: να βοηθήσει να ανατραπούν τα στερεότυπα για την όπερα και να αντικατασταθούν από μια γνήσια επιθυμία για περαιτέρω γνωριμία με τη λυρική τέχνη.


Σκηνοθεσία: Αγγέλα - Κλεοπάτρα Σαρόγλου
Σκηνικά: Γιώργος Κολιός
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας
Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης, Σοφία Ταμβακοπούλου, Δόμνα Χάλαρη
Διάρκεια: 80 λεπτά
Ελληνικοί υπέρτιτλοι. 

Ερμηνεύουν: 
Κασσάνδρα Δημοπούλου, Ινές Ζήκου, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Μαρισία Παπαλεξίου, Φίλιππος Μοδινός, Δημήτρης Πακσόγλου, Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Χριστόπουλος, Άκης Λαλούσης, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Γιάννης Σελητσανιώτης, Διονύσης Τσαντίνης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κώστας Μαυρογένης, Αντωνία Καλογήρου, Σοφία Μητροπούλου, Δέσποινα Σκαρλάτου, Μαρία Βλαχοπούλου, Ελένη Δάβου, Αθηνά Καστρινάκη, Βίκυ Τσιλιακού. 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Αστόρια - Δείτε επίσης

 

Πνευματικό Κέντρο Χανίων - Δείτε επίσης

 

Κινηματογράφος Ρεξ - Δείτε επίσης