The Aristocrats

Χώρος:ΑΘΗΝΑ Live ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ. Ποσειδώνος 3 (Παραλία Ν. Φαλήρου - Μοσχάτου)
Τηλέφωνο:2104813605, 2104819355
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 09.11.2012
έως Σάββατο 10.11.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
Η λέξη SUPERGROUP κυκλοφορεί πολύ συχνά στους κύκλους της ορχηστρικής μουσικής. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της τάσης του να συναντιούνται μεμονωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί και να φτιάχνουν ένα group. Κάποιες φορές συμβαίνει το αποτέλεσμα αυτής της συνένωσης να είναι επιτυχημένο και να μας δίνει ένα γκρουπ όπως οι Aristocrats.



O Guthrie Govan o Bryan Beller και ο Marco Minnemann είναι τρείς μουσικοί πού θεωρούνται, ο καθένας ξεχωριστά, κορυφή στο είδος τους. Ο Govan, είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πολυσυζητημένους μουσικούς παγκοσμίως σήμερα. Το cd του Erotic Cakes εντυπωσίασε τόσο το κοινό του, που τον έκανε αυτόματα, εκτός από εξώφυλλο στο Guitar Player Magazine (Ιούλιος 2011), έναν από τους πιο περιζήτητους κιθαρίστες.



Ο Bryan Beller πολύ γνωστός μπασίστας από τις συνεργασίες του με τον Steve Vai, την metal μπάντα Dethklok, και τη συμμετοχή του σε πολλά cds και dvd’s. Η προσωπική του δισκογραφία αριθμεί 3 προσωπικά cds και 3 dvds, εκ των οποίων το ένα εκπαιδευτικό.
O Marco Minnemann, o drummer που έχει συνεργαστεί από τον Steven Wilson και τον Adrian Belew μέχρι και death metal groups όπως οι Necrophagists. Πρωτοποριακός και πολυτάλαντος αφού εκτός από drums παίζει και πολλά άλλα όργανα. Χαρισματικός και δημιουργικός, αφού και ως συνθέτης έχει να αριθμήσει περί τα 20 solo cds και dvds.

Η ένωση των τριών αυτών μουσικών, έγινε όταν ο Govan κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον κιθαρίστα του Trio στο οποίο συμμετείχαν οι Beller και Minnemann (NAMM show – Καλιφόρνια, 2011).



Το τυχαίο αυτό γεγονός οδήγησε στο να δημιουργηθεί ένα group που, όπου κι αν εμφανιζόταν, ξεσήκωνε τον κόσμο με την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό που υπήρχε πάνω στη σκηνή. Λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη, τυχαία συνάντηση του group, ηχογραφήθηκε το πρώτο τους cd που εμπεριείχε 9 κομμάτια.Είναι εμφανής η επιρροή όλων τους από το Jazz-rock fusion των Return to Forever, τη Mahavishnu Orchestra, τους King Crimson αλλά και τους ήρωες της κιθάρας Steve Vai και Joe Satriani καθώς επίσης και η σατιρική μουσική των Frank Zappa και Mike Keneally. Εμπνεόμενοι ο ένας από τον άλλον και γράφοντας κομμάτια ο ένας για τον άλλον, κατέληξαν στο cd “The Aristocrats”, ένα ορχηστρικό album που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη.

Έκτοτε και μέχρι τώρα όπου και να παίζει το γκρουπ ξεσηκώνει το κοινό του, χαρίζοντάς τους κομμάτια όπου η δυναμική και η ευαίσθητη προσέγγιση των μελωδιών, εναλλάσσονται αρμονικά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ GUTHRIE GOVAN : ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ’12 ΩΡΑ : 12.30μ.μ.

Κάντε Like το psixagogia.gr

ΑΘΗΝΑ Live - Δείτε επίσης