ΦΑΛΣΤΑΦ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 31.05.2024
έως Παρασκευή 31.05.2024
Αθήνα  Διαθέσιμη για on demand μετάδοση έως τις 31 Μαΐου 2024 

H νέα φιλόδοξη παραγωγή της κωμικής όπερας Φάλσταφ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έρχεται στην GNO TV. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του Τζουζέππε Βέρντι, που βασίζεται στην κωμωδία του Σαίξπηρ Οι εύθυμες κυράδες του Ουίντσορ και το οποίο παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι και σκηνοθεσία του διακεκριμένου σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του φημισμένου βρετανικού Φεστιβάλ Όπερας του Γκλάιντμπορν Στήβεν Λάνγκριτζ. Στον ρόλο του τίτλου ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Δίκαια η όπερα χαρακτηρίζεται ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου για την απόλυτη οικονομία και τη συμπύκνωσή της, τον τρόπο με τον οποίο ο συνθέτης με μία και μόνο μουσική φράση σκιαγραφεί χαρακτήρες και καταστάσεις. Άλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος του έργου υπάρχει διαρκής, συχνά καταιγιστική εναλλαγή ρυθμών, ηχοχρωμάτων, σύντομων μελωδικών θεμάτων ή στοιχείων αρμονίας. Ο ίδιος ο Φάλσταφ είναι ο μόνος πραγματικά πρωταγωνιστικός ρόλος της όπερας, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλοι οι άλλοι. Ο Βέρντι επιστράτευσε τεράστια παλέτα προκειμένου να αποδώσει τις διαφορετικές όψεις του κεντρικού χαρακτήρα. Στους δύο μονολόγους του κατακρίνει τον άδικο κόσμο και παραδίδει μαθήματα ηθικής, στην Αλίτσε εμφανίζεται ως μέγας καρδιοκατακτητής, στον σύζυγό της Φορντ ως ματαιόδοξος ιππότης, για να καταλήξει περίγελος στη σκηνή στο δάσος.

Στον ρόλο του τίτλου κάνει το ντεμπούτο του ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος, με τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση, Δημήτρης Πλατανιάς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Βασίλης Καβάγιας, Νίκος Στεφάνου, Γιάννης Καλύβας, Γιάννης Γιαννίσης, Τσέλια Κοστέα, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Άννα Αγάθωνος και Χρυσάνθη Σπιτάδη.

Μουσική διεύθυνση Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι
Σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ
Σκηνικά, κοστούμια Γιώργος Σουγλίδης
Κινησιολογία Νταν Ο'Νηλ

Σερ Τζων Φάλσταφ Δημήτρης Πλατανιάς
Φορντ Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Φέντον Βασίλης Καβάγιας
Δρ Κάιους Νίκος Στεφάνου
Μπαρντόλφο Γιάννης Καλύβας
Πιστόλα Γιάννης Γιαννίσης
Αλίτσε Φορντ Τσέλια Κοστέα
Ναννέττα Μαριλένα Στριφτόμπολα
Κυρία Κουίκλυ Άννα Αγάθωνος
Μεγκ Πέιτζ Χρυσάνθη Σπιτάδη

Με το εισιτήριο των 10 ευρώ ο θεατής μπορεί να απολαύσει μέσω του tv.nationalopera.gr την παράσταση στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο. Το εισιτήριο δίνει τη δυνατότητα απεριόριστων προβολών της παράστασης για διάστημα 30 ημερών από την πρώτη προβολή.


Μέγας δωρητής Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ιδρυτικός δωρητής GNO TV

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



 
Κάντε Like το psixagogia.gr