Η Συναυλία "Μ' αρισμαρί" (Κάποιαν Αυγή) με τον Γιώργη Ξυλούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 31.01.2024
έως Τετάρτη 31.01.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Η μουσική παραγωγή «Μ΄ αρισμαρί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Την συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/lcQWk-vvIJc

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος, σε ακόμα μια επιλογή ανάδειξης νέων μουσικών που αντιμετωπίζουν με συγκεκριμένη αισθητική τη μουσική παράδοση της Κρήτης, παρουσιάζει στο κοινό ένα μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο μουσικό χρώμα.
Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) στο λαούτο και στο τραγούδι με τον Χάρη Μπάκα στα κρουστά συνοδεύουν τον Άρη Κορνελάκη σε νέες του, ανέκδοτες συνθέσεις αλλά και σε παραδοσιακές μελωδίες. Ο Άρης Κορνελάκης, εξαιρετικός μουσικός και στενός φίλος της κοινότητας του Λαβύρινθου, μεταφέρει με έναν μοναδικό τρόπο τόσο τη στενή επαφή και αγάπη του στη μουσική παράδοση της Κρήτης όσο και τον πλούτο από στοιχεία διαφορετικών σπουδαίων μουσικών παραδόσεων που δεκαετίες τώρα φιλοξενούνται στο χώρο μας.
Η συγκεκριμένη πτυχή δεσπόζει τόσο στις συνθέσεις του όσο και στους ήχους μουσικών οργάνων που μεταφέρουν εντελώς φυσικά και αβίαστα το αποτέλεσμα μιας προσέγγισης σεβασμού στις μουσικές της περιοχής του κόσμου στην οποία βρισκόμαστε.

Συντελεστές: Άρης Κορνελάκης (λύρα, σάζι, μπουλγκαρί, φωνή), Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο, φωνή), Χάρης Μπάκας (νταουλάκι, στάμνα)
Ηχοληψία: εταιρεία ΚΥΜΑ - Βαγγέλης Αποστόλου, Κινηματογράφηση: Alex Ktistakis- Elena Mavraki
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ross Daly
Διεύθυνση Παραγωγής-Συντονισμός: Αντώνης Αντωνακάκης & Στέλλα Βασιλάκη
Μουσική Επιμέλεια: Άρης Κορνελάκης

Μια παραγωγή για το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου #HeraklionArtsandCulture
Εγγραφείτε σήμερα στο Heraklion Arts and Culture για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb  


Κάντε Like το psixagogia.gr