Μάταλα Φέστιβαλ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 02.06.2012
έως Δευτέρα 04.06.2012
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Δωρεάν 
Πέντε φορές μεγαλύτερο από πέρυσι, με δύο περισσότερα stages, αλλά και κάποια από τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής και Διεθνούς Σκηνής, ανοίγει τις πύλες του φέτος το Matala Festival 2012, του Δήμου Φαιστού.
Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλες τις συναυλίες του, που προβλήθηκε σε περισσότερα από 140 τηλεοπτικά δίκτυα παγκόσμια και αναφέρθηκε πάνω από 50.000 φορές σε Διεθνή περιοδικά, ανεβάζει φέτος τον πήχη ακόμα υψηλότερα και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Από τις 2 έως και τις 4 Ιουνίου, η «μουσική καρδιά» της Ελλάδας χτυπά στα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού.
Με περισσότερες από 25 μεγάλες συναυλίες, μεγάλα οργανωμένα Beach Bars, βραδινά Beach Parties, μουσικά sets από καταξιωμένους παραγωγούς, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, χώρους εστίασης και υποδοχής V.I.P.s και πάρα πολλά happenings για νέους, ενήλικες και μικρότερες ηλικίες, το Matala Festival δίνει το στίγμα και τον παλμό για το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού.



Συναυλίες

Πλήρες από συναυλίες είναι το πρόγραμμα του Matala Festival 2012. Από το Σάββατο 2 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 4 Ιουνίου, οι μουσικές περιπλανήσεις δεν σταματούν καθόλου, στο κεντρικό stage, αλλά και στο stage της πλατείας.
Το μεγαλύτερο Διεθνούς φήμης συγκρότημα tribute των Doors στην Ευρώπη «The Doors TB Riders on the Storm», ο γνωστός τραγουδοποιός κι αγαπημένος της νεολαίας Πάνος Μουζουράκης, ο Lead Singer από τα Ξύλινα Σπαθιά Παύλος Παυλίδης με τους B Movies, η εκπληκτική Δέσποινα Ολυμπίου, ο νικητής του Greek Idol Παναγιώτης Τσακαλάκος και ο ανατρεπτικός Μιχάλης Τζουγανάκης, είναι ορισμένα μόνο από τα ονόματα που «παρελαύνουν» από την Κεντρική Σκηνή του Matala Festival 2012.
Αποκλειστικές παραστάσεις και συναυλίες, ειδικά οργανωμένες για το Matala Festival περιλαμβάνει επίσης το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ο μοναδικός Tony Sfinos μαζί με τους Playmates, έχει φτιάξει μια αποκλειστική μουσικοχορευτική παράσταση για το φεστιβάλ του 2012, με πολύ μουσική, ανατρεπτικό χιούμορ και μουσικές από τα 70s, 80s και το σήμερα. Η Matala Street Band παράλληλα, αποτελούμενη από τους καλύτερους μουσικούς πνευστών στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το φεστιβάλ, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και μια παράσταση – έκπληξη πριν την επίσημη έναρξη του Matala Festival 2012, στο Ηράκλειο.



Παράλληλες Εκδηλώσεις

Δύο Θεατρικές Παραστάσεις, δύο παρουσιάσεις βιβλίων σχετικών με τα Μάταλα και τον Τουρισμό, μια μεγάλη έρευνα για την Κρήτη, αλλά και πολλές δραστηριότητες για παιδιά, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Matala Festival 2012.
Το βιβλίο του, «Rules of the Road» πρόκειται να παρουσιάσει ο Διεθνούς φήμης συγγραφέας του βιβλίου «Road Trip to Matala» Mike Manson. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει παράλληλα η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα καλοκαίρι σ’ εκείνο το πλατάνι» από τη Μελίνα Χριστοδουλάκη, που θα παρουσιάσει η Διδάκτωρ Αναστασία Παπαδάκη.
Την έρευνα της για τον τουρισμό στην Κρήτη Golfland παρουσιάζει η δημιουργούς του ομότιτλου ντοκυμαντέρ, συγγραφέας και δημοσιογράφος Νέλλη Ψαρρού.
Την διαδραστική παράσταση Requiem ή αλλιώς Buffa παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Lyttos, ενώ μια μοναδική θεατρική παράσταση επίσης παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ περιλαμβάνει πλήθος εκπλήξεων.



Δραστηριότητες

Πλήθος δραστηριοτήτων περιλαμβάνει το Matala Festival 2012. Στο φεστιβάλ πρόκειται να λειτουργήσει εργαστήρι μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, εργαστήρι ζογκλέρ και τσίρκου, καθώς επίσης και εργαστήρι για την ειρήνη.
Ο κεραμίστας Βασίλης Πολιτάκης, που δημιούργησε την τεράστια «Κιθάρα των Ματάλων» πέρυσι, φέτος επανέρχεται με μια τεράστια πήλινη κατασκευή που έχει κεντρική θεματική τα Μάταλα και ονομάζεται «Σοφονήσι».
Οι παράλληλες δραστηριότητες εμπλουτίζονται διαρκώς μέχρι και την ημέρα του φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ επίσης θα υπάρχει ένα μεγάλο Hippies Bazaar, χώρος δημιουργίας χειροτεχνιών, λούνα παρκ με εντυπωσιακά παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά, καθώς και δημιουργική αγορά τεχνών.
Πολλαπλά shows με φωτορυθμικά και πυροτεχνήματα επιπρόσθετα, αναμένεται να δώσουν …φως στις νύχτες του φεστιβάλ.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στην υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ συμβάλουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Σαμαρείτες, αλλά και το εθελοντικό τμήμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχε δημιουργήσει από πέρυσι ο Δήμος Φαιστού.

Pre Events


Μία εβδομάδα πριν το Matala Festival 2012, αρχίζουν τα Pre Events και τα Shows του φεστιβάλ.

Η έναρξη δίνεται με το Matala Street Painting την Κυριακή 27 Μαΐου, όπου ο οικισμός των Ματάλων μετατρέπεται σ’ έναν μεγάλο καμβά για μικρούς και μεγάλους σ’ έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής μεγάλων έργων. Με τη διοργάνωση του Δήμου Φαιστού, την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και τη χορηγία του Μοναδικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Zaro’s, η άσφαλτος των Ματάλων γίνεται τεράστιος καμβάς. Ο Δήμος δίνει τα χρώματα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν με μεγάλα πινέλα για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους.
Στις 29 Μαΐου παράλληλα το απόγευμα, η Matala Street Band δίνει το δικό της στίγμα στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια, μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Κάντε Like το psixagogia.gr