Jazz στο Μουσείο: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet – Ξημέρωμα στη Μεσόγειο

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 09.02.2024
έως Παρασκευή 09.02.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  20€  

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο εξερευνά διαφορετικές πτυχές της Μεσογείου αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», συνεχίζεται με την παράσταση “Ξημέρωμα στη Μεσόγειο” από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Ο συνδυασμός του αρχέγονου ήχου της λύρας με το piano trio, οι εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική αλλά και η ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση από τον κόσμο της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής συνθέτουν τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου. Στη συναυλία με τίτλο «Ξημέρωμα στη Μεσόγειο» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις για λύρα και piano trio εμπνευσμένες από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.

Το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet ξεκίνησε το 2011 με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και συνέχισε την πορεία του με πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου οι οποίες κυκλοφόρησαν από την ECM Records στο άλμπουμ Eight Winds το 2015. Το δεύτερο άλμπουμ του κουαρτέτου, με τίτλο Metamodal, κυκλοφόρησε το 2019.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και το κουαρτέτο του έχουν εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας καθώς επίσης και σε χώρους και φεστιβάλ τζαζ σε πολλές χώρες της Ευρώπης.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr