Κωμική Όπερα Γκαετάνο Ντονιτσέτι Ελιξίριο του Έρωτα

Χώρος:Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλαστήρα & Ρωμανού
Τηλέφωνο:2810229618
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 18.04.2024
έως Κυριακή 21.04.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 30€, 22€ και 15€ (γενική είσοδος) και 12€ και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) 

Πέμπτη 18, Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024
19:30

Κύκλος | Όπερα

ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε συμπαραγωγή με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο μια κωμική όπερα και μάλιστα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη και την σκηνοθετική πινελιά του Στέφανου Κορωναίου. Το Ελιξίριο του έρωτα που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1832 στο θέατρο Κανομπιάνα του Μιλάνου, θεωρείται ένα αριστούργημα στην κατηγορία του κωμικού μελοδράματος. Ο Ντονιτσέτι συνέθεσε την όπερα σε δύο πράξεις, πάνω σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο Το Φίλτρο του Ευγένιου Σκριμπ. Το αρχικό κείμενο είναι του Ιταλού Σίλβιο Μαλαπέρτα.

Πρόκειται για την ιστορία του φτωχού Νεμορίνο, που πείθεται από τον αγύρτη δόκτορα Ντουλκαμάρα πως ένα μπουκάλι κρασί Μπορντό είναι το μαγικό ελιξίριο που θα του χαρίσει τον έρωτα της πλούσιας και όμορφης Αντίνα. Για να καταφέρει να συγκεντρώσει το τεράστιο χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να το αγοράσει, κατατάσσεται στον στρατό, η Αντίνα το μαθαίνει, έτσι πείθεται για τα αισθήματά του και το αίσιο τέλος έρχεται, καθώς κι εκείνη τον αγαπά.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Κορωναίος
Σκηνογραφία: Έλντα Κλαδάκη
Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου
Συμμετέχουν καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες
Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους



Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Δείτε επίσης