ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 18.06.2014
έως Τετάρτη 18.06.2014
Έχει Λήξει!
Αθήνα   


ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Ρεσιτάλ για πιάνο φωνή με τη συνοδεία
του διάσημου Αμερικανού πιανίστα
Eugene Kohn

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, υπό την επίτιμη προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου

To Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τον διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη και σολίστ στο πιάνο τον διάσημο Αμερικανό μουσικό Eugene Kohn, την Τετάρτη 18 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί υπό την Επίτιμο Προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου με σύντομη ομιλία για το Περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ με γνωστές άριες «αντίκες» και κλασικά τραγούδια από φημισμένα έργα των Cilea, Verdi, Massenet, Handel, Puccini, καθώς και εμβληματικά έργα Ελλήνων δημιουργών συνθέτοντας ένα πολύχρωμο και ποικίλο μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ όπερας, ιταλικής καντσονέτας και αριστουργηματικής ελληνικής μουσικής.

Για πρώτη φορά θα απολαύσουμε μοναδικά «διαμάντια» της μπαρόκ και μπελ κάντο μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα, όπου μεταξύ άλλων ο αγαπημένος Έλληνας τενόρος θα αποδώσει μια σειρά από άριες «αντίκες» του ναπολιτάνου μπαρόκ συνθέτη Allessandro Scarlatti.

Δημοφιλή ιταλικά και ελληνικά τραγούδια αποτελούν το κύριο μέρος της συναυλίας. Ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει μαγευτικές ιταλικές καντσονέτες των μετρ του είδους Francesco Paolo Tosti και Salvatore Cardillo, τις οποίες «παντρεύει» αρμονικά με διάσημες ναπολιτάνικες οπερέτες.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιαστούν ακόμα αποσπάσματα από τα μεγαλειώδη έργα «Άξιον Εστί» και «Επιφάνεια Αβέρωφ» του Μίκη Θεοδωράκη, «Η Λειτουργία του Ορφέα» και «Ερωτόκριτος» του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Ο Μεγάλος Ερωτικός» και «Όρνιθες» του Μάνου Χατζιδάκι, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους μεγάλους Έλληνες ποιητές Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Διονύσιο Σολομό, Βιτσέντζο Κορνάρο, Νίκο Γκάτσο.

Τέλος, ο αγαπημένος Έλληνας τενόρος θα μας μεταφέρει με τη φωνή και την ερμηνευτική του δεινότητα στον κόσμο της όπερας ερμηνεύοντας μερικές από τις πιο διάσημες ιταλικές άριες όπως οι «Ah! La Paterna Mano» (Macbeth), «Oh Fede Negar Potessi» (Luisa Miller), «Quando le sere al Placido» (Luisa Miller) του Guiseppe Verdi, «Ch’ella mi creda» από την όπερα «La fanciula del West» του Giacomo Puccini αλλά και την άρια «Una Furtiva Lacrima» από την κωμική όπερα «L' Elisir d' Amore» του Gaetano Donizetti.

Ο Μάριος Φραγκούλης συμπράττει για πρώτη φορά με τον διάσημο Αμερικανό μουσικό Eugene Kohn, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνεργασία του με την Μαρία Κάλλας στα Master Class του Julliard School στη Νέα Υόρκη και δημοφιλής μαέστρος για περισσότερο από 40 χρόνια στους λάτρεις της όπερας παγκοσμίως. Έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου (Βιέννη, Αμβούργο, Βερολίνο, Βαρκελώνη κ.λπ.) συμπεριλαμβανομένης και της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων, ενώ υπήρξε μαέστρος και στενός συνεργάτης με θρύλους του λυρικού τραγουδιού όπως οι Renata Tebaldi, Lucianno Pavarotti, Placido Domingo αλλά και νεότερων τραγουδιστών του κλασικού ρεπερτορίου (Classical-Crossover) όπως ο Andrea Bocelli και η Sarah Brightman. Οι δύο σολίστ υπόσχονται να μας χαρίσουν μια μοναδική και εκλεπτυσμένη μουσική εμπειρία με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου σε ένα ρεσιτάλ γεμάτο αγαπημένες μελωδίες.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, διαπρεπείς επιστήμονες από όλο τoν κόσμο, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης