Το Τραγούδι του Αηδονιού

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 31.01.2024
έως Τετάρτη 31.01.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Η παρακολούθηση της βιντεοσκοπημένης παράστασης γίνεται με την χρήση εισιτηρίου. Μετά την αγορά του εισιτηρίου σας θα λάβετε email με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης που αντιστοιχεί στο εισιτήριό σας. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στην GNO TV το μοναδικό μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι Το τραγούδι του αηδονιού σε χορογραφία Μάρκο Γκαίκε.

Η χορογραφία Το τραγούδι του αηδονιού του Μάρκο Γκαίκε μοιάζει με ένα τραγούδι καμωμένο από χορευτικές φιγούρες. Ένα τραγούδι φυλακισμένο σε ένα κλουβί, παρατημένο έξω στον άνεμο και τη βροχή. Ένα σιωπηλό τραγούδι θαμμένο στη γη, μέσα σε ένα μικρό ξύλινο κουτί. Φτερουγίζει, σπαρταράει, συσπάται και τινάζεται.

Οι θεατές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με παράσταση μπαλέτου του Μάρκο Γκαίκε μένουν κατάπληκτοι: Ο χορογράφος «επιτίθεται" στο κοινό μέσα από την κίνηση - μέσα από ασυνήθιστες κινήσεις.

Σε αντίθεση με το κλασικό μπαλέτο ή τον σύγχρονο χορό, στο έργο του Γκαίκε πάνω από όλα βλέπουμε κυρίως τον κορμό και τα χέρια σε απόλυτη αναταραχή. Στα έργα του Γκαίκε δεν δίνεται πια έμφαση στα πανέμορφα πόδια. Οι βραχίονες και τα χέρια πλέον δεν αποτελούν ένα τυποποιημένο συμπλήρωμα του κάτω μέρους του σώματος. Αντιθέτως, ένα ολοκαίνουριο σύμπαν κινήσεων αναπτύσσεται γύρω από το κεφάλι και τον κορμό. Παράλληλα, μικρές νησίδες νοήματος εμφανίζονται μέσα από αυτόν τον αναστατωμένο ποταμό: αυτό που αρχικά φαινόταν νευρικό κι ανήσυχο ξαφνικά απαιτεί να αναγνωριστεί, να γίνει κατανοητό και εντέλει να ενσωματωθεί.

Όταν ζητήθηκε από τον Γκαίκε να περιγράψει με δυο λόγια το νόημα της χορογραφίας του, εκείνος ανέφερε: «Τραγούδι, Έρως, Θάνατος».

Χορογραφια-Σκηνικα Μάρκο Γκαίκε

Κοστουμια Μιχαέλα Σπρίνγκερ

Το τραγούδι του αηδονιού είναι μέρος του τρίπτυχου Από τη Ρωσία με αγάπη που παρουσιάστηκε από τις 6/4/2019 μέχρι τις 21/4/2019.

Με το εισιτήριο των 5 ευρώ ο θεατής μπορεί να απολαύσει μέσω του tv.nationalopera.gr την παράσταση στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο. Το εισιτήριο δίνει τη δυνατότητα απεριόριστων προβολών της παράστασης για διάστημα 30 ημερών από την πρώτη προβολή.

Μέγας δωρητής Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ιδρυτικός δωρητής GNO TV

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



 
Κάντε Like το psixagogia.gr