«Πες το αθέατο» στα «Ανοιχτά Πανιά 2023»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 16.11.2023
έως Κυριακή 26.11.2023
Έχει Λήξει!
Χανιά  Ελεύθερη είσοδος  

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα των δράσεων για τον τρίτο χρόνο του Φεστιβάλ πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρωτογενούς παραγωγής του Δήμου Χανίων «Ανοιχτά Πανιά» 2023, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πες το αθέατο/Tell the unseen

Ελεάννα Ποντικάκη, Βάσω Πρωτοπαπαδάκη, Θάλεια Ραυτοπούλου,
Scope Architects

Εικαστική έκθεση – Καλλιτεχνική δράση

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων

16-26 Νοεμβρίου 2023, καθημερινά 18:00-22:00

Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες πληροφορίες: www.anoixtapania.gr

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 18:00

Το πρότζεκτ ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ | TELL THE UNSEEN προσκαλεί και εμπλέκει τις/τους κατοίκους των Χανίων σε μία εμπειρία επανάγνωσης και επανασύνδεσης με την πόλη τους μέσα από τις δικές τους μνήμες και αφηγήσεις. Είναι μία σύγχρονη και συνδυαστική καλλιτεχνική προσέγγιση που βασίζεται στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων για να αποτυπώσει την αθέατη ιστορία της πόλης. Εστιάζει στη μνήμη σε σχέση με το αστικό περιβάλλον, αλλά και εγείρει το ερώτημα της αστικής ταυτότητας όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από το προσωπικό βίωμα που αφήνει το ίχνος του στην καθημερινότητα και συνδέεται με διαφορετικά στοιχεία του τόπου.

Τα πρωτότυπα έργα τέχνης των: Βάσως Πρωτοπαπαδάκη, Θάλειας Ραυτοπούλου και Scope Architects (Γεωργία Κωστοπούλου, Γιώργος Περράκης, Άρτεμις Σκουλούδη) προκύπτουν από αληθινές μαρτυρίες και αφηγήσεις κατοίκων και διευρύνουν το πεδίο της προσωπικής εμπειρίας στη δημόσια ζωή. Το πρότζεκτ επιμελείται η Ελεάννα Ποντικάκη και περιλαμβάνει εικαστικά και πολυμεσικά έργα, επιτελεστικές δράσεις, εργαστήρια και αισθητικές παρεμβάσεις και όλα θα παρουσιαστούν στο μνημειακό κτίριο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων και σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα.

Συντελεστές:

Επιμέλεια: Ελεάννα Ποντικάκη

Εικαστική δημιουργία: Βάσω Πρωτοπαπαδάκη, Θάλεια Ραυτοπούλου, Scope Architects

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: www.anoixtapania.gr

Χρήσιμα:

Ημερομηνίες: Πέμπτη 16, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 | Ώρες: 18:00-22:00,καθημερινά

Χώρος διεξαγωγής: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων | Ελεύθερη είσοδος 




Κάντε Like το psixagogia.gr