ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ & ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Χώρος:Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλέφωνο:2109315600
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 22.10.2023
έως Κυριακή 07.01.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Από 10€  

«Το πιο συναρπαστικό , το πιο εκθαμβωτικό ,το πιο δημοφιλές λούνα παρκ του Λονδίνου αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα…»
Ήταν το συμπέρασμα από το γράμμα που έλαβε ο Σέρλοκ Χολμς φανερά προβληματισμένος και ανήσυχος …Ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου λούνα παρκ ήταν η χαρά, η ευτυχία των παιδιών, εξάλλου έτσι λεγόταν, «Ευτυχία» …

Όμως πριν από λίγο καιρό κάτι συνέβη και κανείς πια δεν φαίνεται χαρούμενος, ούτε καν τα ελάχιστα παιδιά που το επισκέπτονται…Κάποιος ξαφνικά αποκτά εξουσία και καταστρώνει σχέδια… Η αλλόκοτη συμπεριφορά των εργαζομένων, η μυστηριώδης εξαφάνιση του κύριου Σοφού αλλά και μια αινιγματική φωνή, κινητοποιούν τον Σέρλοκ αναπάντεχα μα πάντα δραστικά και αποτελεσματικά.

Με φόντο το Λονδίνο και γνώμονα την συνεργασία , την αγάπη και το φως , ο σπουδαίος αυτός ερευνητής μαζί με τον πιστό του φίλο Γουάτσον και την Μις Χάντσον,θα αναλάβουν την πιο δύσκολη αποστολή όλων των εποχών.
Η αποστολή τους δεν είναι η κλοπή ενός πολύτιμου λίθου, δεν είναι η εξιχνίαση ενός εγκλήματος, είναι κάτι πιο ουσιώδες, κάτι πιο θεμελιώδες, είναι η αγάπη, η ευτυχία, το χαμόγελο και η αισιοδοξία που ξεκινά από τα παιδιά και γοργά μεταδίδεται στους μεγάλους.

Μία διαφορετική ιστορία, τόσο συναρπαστική και καθηλωτική για μικρούς και όχι μόνο θεατές, υπογράφει η Αγνή Χιώτη. Η εμπνευσμένη μουσική που συνοδεύει την παράσταση «Σέρλοκ Χόλμς & το Αίνιγμα του Λούνα Πάρκ» είναι του Ησαΐα Mατιάμπα. Μαζί τους σπουδαίοι ηθοποιοί και μουσικοί πρωταγωνιστούν σε μια περιπέτεια με πολλή δράση, ιδιαίτερη πλοκή,εύστοχο χιούμορ αλλά και μια απρόσμενη εξέλιξη…

Αλλά ας δουμε και τι έχει να μας πει η σκηνοθέτης του έργου:

" Ο Σέρλοκ Χολμς, ο διάσημος ντετέκτιβ, κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις αποφασισμένος να μην αναλάβει καμία υπόθεση. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από την παρότρυνση της αδερφής του καλείται να εξιχνιάσει το Αίνιγμα του Λούνα Παρκ "Η Ευτυχία ". Το Λούνα Παρκ στο οποίο έζησε τις πιο ωραίες του παιδικές στιγμές.

Το Λούνα παρκ έχει πάψει να λειτουργεί με αγάπη! Τα πάντα έχουν σκοτεινιάσει, τα παιχνίδια υπολειτουργούν και όλοι είναι δυστυχισμένοι! Με τη βοήθεια του Τζον Γουάτσον και της κυρίας Χάντσον, της σπιτονοικοκυράς του, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη "λύσσα" και την "μανία" των ανθρώπων, θα ζήσουν στιγμές "πανωλεθρίας" και θα αντικρίσουν τον "εφιάλτη" τους.

Το κεντρικό θέμα του έργου αφορά στην αγάπη και το ότι επιλέγοντας να ζούμε με αγάπη μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή μας. Οι άνθρωποι μεγαλώνοντας γεμίζουμε άμυνες και φόβους. Στόχος μας και ευχή μας είναι να δείξουμε στα παιδιά και να υπενθυμίσουμε στους μεγάλους ότι την ψυχή μας την προστατεύουμε αφήνοντας την ανοιχτή να νιώθει ,να δίνει, να μοιράζεται και όχι κλειδώνοντας την και απομονώνοντας όλα όσα μας δίνουν χαρά από φόβο μην τα ξαναχάσουμε.

Την αγάπη όπου την βρεις πρέπει να την αγκαλιάζεις ,να την γιορτάζεις και να την διεκδικείς.

Σε έναν κόσμο που τα σκοτεινά και τα δύσκολα συνέχεια κάνουν περίπατο δίπλα μας, εμείς να επιλέγουμε στον δρόμο μας να ρίχνουμε φως!"

Αγνή Χιώτη

Αύγουστος 2023



 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Δείτε επίσης