ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Χώρος:Θέατρο Ακροπόλ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ιπποκράτους 9-11
Τηλέφωνο:2103643700
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 17.10.2023
έως Τρίτη 07.11.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Aπό 15€  

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
(αλφαβητικά) Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Καπελέρης, Χαρά Κεφαλά, Πέγκυ Μανωλά, Βασίλης Μηλιώνης, Μαρίζα Ρίζου, Αντιγόνη Ψυχράμη

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ από 9 Οκτωβρίου

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, η Απλή Μετάβαση επιστρέφει στο Θέατρο Ακροπόλ

Το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και εξαιρετικές κριτικές.

Τον Οκτώβριο του 2023, οι οκτώ ήρωες ετοιμάζουν και πάλι τις βαλίτσες τους, για να συναντήσουν επί σκηνής τα όνειρά τους, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, τα πιο ανομολόγητα συναισθήματά και όλα αυτά που μας δημιουργούν τάσεις φυγής.

Η Απλή Μετάβαση είναι το μιούζικαλ μιας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά συναντάει παντού εμπόδια.

Το κείμενο της πρωτότυπης μουσικής παράστασης υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους πιο χαρισματικούς σύγχρονους δημιουργούς, και τη μουσική ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο πιο πετυχημένος συνθέτης της γενιάς του.

Η πρώτη τους σύμπραξη για το θέατρο χάρισε για άλλη μια φορά τραγούδια που αγαπήθηκαν αμέσως (‘’Κάποιος να με Σύρει’’, κ.α.) και δυνατές ερμηνείες από έναν ξεχωριστό θίασο ηθοποιών και ερμηνευτών.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει και πάλι ο πολυτάλαντος Μίνως Θεοχάρης, που με την υψηλή αισθητική του και την σύγχρονη θεατρική του ματιά έστησε μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση για τους ανθρώπους του σήμερα.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η Απλή Μετάβαση επιστρέφει για να γίνει για άλλη μια φορά talk of the town, για μόνο 10 συλλεκτικές παραστάσεις.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους.

Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

των ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ & ΘΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ

Σκηνοθεσία ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ
Πρεμιέρα 9.10.2023

Κείμενο-Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική-Ενορχήστρωση: Θέμης Καραμουρατίδης

Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Αντώνης Παλαμάρης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Αμάλια Μπένετ
Video Mapping: Κάρολος Πορφύρης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μίνως Θεοχάρης
Φωνητικός Σχεδιασμός: Αποστόλης Ψυχράμης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Κατερίνα Γεβετζή
Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Σοφία Δριστέλλα
Βοηθός Ηθοποιών: Γιάννης Βάρσος
Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Χρήστος Συμεωνίδης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τάσος Μπιμπισίδης
Διαδικτυακή Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Ζουρνάς | Digital.gr
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο Ακροπόλ - Δείτε επίσης