ΖΕΒΡΑ ΠΥΤΖΑΜΑ

Χώρος:θέατρο BADMINTON ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
Τηλέφωνο:13855, 2108840600
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 02.11.2014
έως Κυριακή 21.12.2014
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

ΖΕΒΡΑ ΠΥΤΖΑΜΑ

Θέατρο Badminton
Aπό τις 2 Νοεμβρίου,

το ταξίδι της Ζέβρας πυτζάμας

συνεχίζεται στο Θέατρο Badminton!



Η Ζέβρα πυτζάμα καλπάζει ακάθεκτη! Η σπουδαία παιδική παράσταση της Μαριανίνας Κριεζή και της Άννας Παναγιωτοπούλου, που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει στο Θέατρο Badminton και δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απολαύσει αυτό το σουρεαλιστικό και οικολογικό παραμύθι. Τα τραγούδια του ∆ιονύση Τσακνή ήδη διδάσκονται στα σχολεία και το CD µε τα τραγούδια της παράστασης ήταν από τις µεγαλύτερες επιτυχίες του 2014. To οικολογικό, µουσικό παραµύθι, που αγάπησαν µικροί και µεγάλοι, έρχεται στο Θέατρο Badminton κάθε Κυριακή από 2 Νοεμβρίου και για σχολικές πρωινές παραστάσεις από τις 5 Νοεµβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Από τις 2 Νοεμβρίου, η μικρή Ρία (εκ του «Καβαλαρία») και η παρέα της –πάντα με οδηγό μια ζέβρα με κόκκινες ρίγες που μοιάζει με πυτζάμα– θα υψώσουνκαι φέτος το ανάστημά τους απέναντι στον Κακό Λευκό, που για «λόγους κερδοσκοπικούς» θα επιχειρήσει να κάνει κάθε παιδότοπο ρημαδότοπο. Σύμμαχος της παρέας και αντίπαλος του Κακού Λευκού παραμένει ο αξιαγάπητος «Μουσικλετιστής»ή «Ντελιβεράς της χαράς», ένας υπέροχα αλαφροΐσκιωτος ενήλικας. Έτσι, αρχίζει ένα πολύχρωμο ταξίδι απ’ τον Βιότοπο της Χαϊδαρόπαπιας και του Άγγουρου-Κάγκουρου ως τα Δάση των Κλασικών Παραμυθιών και την Αρκτική. Μέσα από μια περιπέτεια γεμάτη μουσική και τραγούδια, αγωνία και γέλιο, τα παιδιά και ο μαέστρος αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο,αρκεί να υπάρχει φαντασία, συντροφικότητα και τόλμη.

Η Ζέβρα πυτζάμα είναι ένα πνευματώδες οικολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που διαπνεέται από μια πηγαίακαι πολύτιμη παιδική αισιοδοξία. Η παράσταση σηματοδοτεί μια ευτυχή στιγμή του ελληνικού παιδικού θεάτρου, καθώς επανενώνει, για πρώτη φορά μετά τη Λιλιπούπολη, δύο βασικούς δημιουργούς της θρυλικής εκείνης παράστασης. Η Μαριανίνα Κριεζή έγραψε τους στίχους και μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου τα κείμενα της Ζέβρας πυτζάμας και η Άννα Παναγιωτοπούλου ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή, η παράσταση αγκαλιάστηκε από το κοινό και χαιρετίστηκε από την κριτικήγια την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και την τρυφερή νοσταλγία της.

Τη μουσική της Ζέβρας Πυτζάμας συνέθεσε ο Διονύσης Τσακνής. Το CD της παράστασης με τα τραγούδια του Διονύση Τσακνή και της Μαριανίνας Κριεζή ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2014 και ήδη τραγουδιέται από χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά! Ένας πολυμελής θίασος ερμηνεύει τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Παναγιωτοπούλου από κοινού με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος έκανε και τις χορογραφίες. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και του Γιάννη Μουρίκη, τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ. Η παραγωγή φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Αδάμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Μαριανίνα Κριεζή – Άννα Παναγιωτοπούλου

Στίχοι:Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου - Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς - Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ


Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΣΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ -ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΑΔΗ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΔΟΥΜΟΥ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΚΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΝΤΟΥΣΙΚΟΥ - ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ - ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΜΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΜΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ - ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ - ΧΑΡΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
Κάντε Like το psixagogia.gr

θέατρο BADMINTON - Δείτε επίσης