Ξεκίνημα για την ξιφασκία στον Άγιο Νικόλαο και το Λασίθι

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 02.10.2023
έως Τρίτη 31.10.2023
Έχει Λήξει!
Άγιος Νικόλαος   

Ένα ακόμη ενδιαφέρον άθλημα έρχεται να προστεθεί στις επιλογές μικρών και μεγάλων, καθώς σήμερα στον Άγιο Νικόλαο και στο Λασίθι ξεκινάει τις προπονήσεις του ένα άθλημα άγνωστο μέχρι στιγμής στο νομό Λασιθίου που όμως έχει φέρει πολλά μετάλλια και πολλές διακρίσεις στην υπόλοιπη Κρήτη. Μιλάμε για το άθλημα της Ξιφασκίας, το οποίο είδαμε τόσο στο «παιδικό φεστιβάλ», όσο και στο «Summer kids sports camp» του ΑΟ Λασιθίου.
Ένα ολυμπιακό άθλημα που ξεκινάει στο υπό σύσταση σωματείο Ακαδημία Ξιφασκίας Λασιθίου “Σπαθί”. Ένα όνομα συμβολικό για το Λασίθι αφού Σπαθί ονομάζεται η υψηλότερη κορυφή του Όρους Δίκτη (Λασιθιώτικα Όρη). Προπονητής ένας έμπειρος γυμναστής, καθηγητής φυσικής αγωγής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου και προπονητής της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς ο κος Δημήτρης Φουστανάκης.
Ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία με αθλητές Πανελληνιονίκες και μέλη Εθνικής ομάδας. Ο κος Φουστανάκης στην προσπάθειά του για ανάπτυξη του αθλήματος και διάδοση του, αποφάσισε να φέρει και στο Λασίθι την ξιφασκία ελπίζοντας να την αγαπήσουν όλοι και γιατί όχι να δούμε και Λασιθιώτες πρωταθλητές Ελλάδας στη Ξιφασκία. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει 5 ομάδες ξιφασκίας με σειρά παλαιότητας Γ.Ε. Ηρακλείου, Αθλητική Λέσχη Χανίων, Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς “Καπετάν Μιχάλης Κόρακας” Α.Ο. Θησέας Ηρακλείου και η Ακαδημία Ξιφασκίας Ρεθύμνου. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6:30 με 8:00 μ.μ.. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το άθλημα μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6906639192 (κος Φουστανάκης Δημήτρης) ή στο mail foustanakisd@gmail.com.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr