Δήμος Χερσονήσου: 25η ετήσια απονομή βραβείου «Μενέλαος Παρλαμάς»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 06.09.2023
έως Τετάρτη 06.09.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Ο Δήμος Χερσονήσου και ο Σύλλογος «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» σε συνεργασία με την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνουν την 25η ετήσια απονομή του βραβείου εις μνήμην ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΡΛΑΜΑ, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου – Λυκείου Λιμ. Χερσονήσου. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα τελεστεί τρισάγιο στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντα στο Πισκοπιανό.

Πρόγραμμα:
Χαιρετισμοί:

Χαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» κ. Νίκου Ματζαπετάκη

Χαιρετισμός Δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκου

Χαιρετισμός Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστα Σπανουδάκη

Παρουσίαση των βραβευμένων

Ομιλία του κ. Μανόλη Σ. Πατεδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας, Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης «Η απονομή του Βραβείου “Μενέλαος Παρλαμάς” πριν και μετά την πανδημία (2018-2022)»

Ομιλία της κ. Σταυρούλας Τσινόρεμα, Καθηγήτριας Φιλολογίας και Βιοηθικής, Κοσμήτορα Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης «Ο Μενέλαος Παρλαμάς, το πρόσωπο, το έργο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης».

Απονομή βραβείων

Μουσικό ακρόαμα από τη Δημοτική Χορωδία Δήμου Χερσονήσου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι με τη με αριθμό 1/2019 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χερσονήσου αποφασίστηκε η μόνιμη συνδιοργάνωση των δράσεων και εκδηλώσεων που σχετίζονται με το θεσμοθετημένο ετήσιο βραβείο αριστείας ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΡΛΑΜΑΣ από τον Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηρακλείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ».

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η θεσμοθετημένη εκδήλωση είχε αναγκαστικά αναβληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Η υποχρέωση απονομής των βραβείων «Μενέλαος Παρλαμάς» στους αριστούχους των προηγούμενων ετών (2019,2020,2021 και 2022) θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης. Στην φετινή 25η ετήσια απονομή βραβείων «Μενέλαος Παρλαμάς» θα απονεμηθούν συνολικά οκτώ (8) βραβεία και δώδεκα (12) εύφημες μνείες σε ισάριθμούς φοιτητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr