Χανιά: 21 δωρεάν workshop από το Φεστιβάλ ''Chaniartoon''

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 11.09.2023
έως Κυριακή 24.09.2023
Έχει Λήξει!
Χανιά  H συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Αντί αμοιβής, προτείνεται η προσφορά γραφικής ύλης (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής κλπ.), τα οποία θα γίνουν δωρεά για τα παιδιά του συλλόγου “Ορίζοντας”. 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Comic & Animation ‘’Chaniartoon’’ διοργανώνει 22 workshop για το κοινό σχετικά με εικονογράφηση, κόμικ, animation, χαρακτική, μεταγλώτισση, ψηφιακό design, ηχοτοπία, σενάριο και σκηνοθεσία, τεχνητή νοημοσύνη. H συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Αντί αμοιβής, προτείνεται η προσφορά γραφικής ύλης (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής κλπ.), τα οποία θα γίνουν δωρεά για τα παιδιά του συλλόγου “Ορίζοντας”. Ακολουθούν τα εργαστήρια που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό και στη συνέχεια αυτά που απευθύνονται στο παιδικό κοινό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια: https://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/7i-diorganosi/programma

Digital Portrait, από το workshop του Φίλιππου Ντεγίδη

Workshop για το ενήλικο κοινό
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, Πύλη της Άμμου (Σαμπιονάρα) | 20.00-23.00
Διαστημικά Παράσιτα: Μια Αποστολή Εμπιστοσύνης & Εξαπάτησης
Cretan Quest, Πολυνίκης Παπούλιας
Παιχνίδι κρυφών ρόλων (social deduction game) με θέμα το διάστημα: σε αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι κρυφών ρόλων, οι παίκτες βρίσκονται ως μέλη του πληρώματος του διαστημικού σταθμού, όπου κάποιοι έχουν μολυνθεί από εξωγήινα παράσιτα με άγνωστα σχέδια. Καθώς οι κίνδυνοι αυξάνονται, οι παίκτες αναλαμβάνουν ζωτικές αποστολές σε όλο το σταθμό…

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, Πύλη της Άμμου (Σαμπιονάρα) | 19.00-23.00
Διαστημική Σαρκοφάγος
Cretan Quest , Πολυνίκης Παπούλιας
Η “Διαστημική Σαρκοφάγος” είναι ένα παιχνίδι που εξερευνά τον θάνατο στο κενό του διαστήματος. Οι χαρακτήρες είναι παγιδευμένοι σε ένα διαστημόπλοιο που είναι ακυβέρνητο λόγω ενός σφάλματος συστήματος και σταδιακά συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να επιζήσουν· το σκάφος θα γίνει η σαρκοφάγος τους…

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, Βιβλιοπωλείο «Σποράκι» | 17:00-19:00
Διαδραστική ομιλία σε σχέση με το βιβλίο για γονείς και παιδαγωγούς
Εύη Δημού, νηπιαγωγός, αφηγήτρια , εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων φιλαναγνωσίας
«Ο Θησαυρός είναι βιβλία!! είπε ο Βιβλιοπόντικας όταν άνοιξε το σεντούκι». Αυτόν τον θησαυρό σας καλούμε να ανακαλύψουμε μαζί στα ράφια του βιβλιοπωλείου μας. Με συντροφιά μας την αγάπη για το παιδικό βιβλίο θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του βιβλιου, θα μιλήσουμε για την σημασία της εικονογράφησης , θα γνωρίσουμε και θα πειραματιστούμε με ποίκιλες τεχνικές φιλαναγνωσιας. Γονείς και παιδαγωγοί θα συνυπάρξουμε δημιουργικά με σκοπό να ανακαλύψουμε την γνώση των βιβλίων και την χαρά της ανάγνωσης.



Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, βιβλιοπωλείο Comixadiko | 5:30-7:00
Σχεδιάζοντας Ρεαλιστικά Sci-Fi Ηχοτοπία με το Echotopia
Pan Athen
Το ηχοτοπίο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ήχου μιας σκηνής, μαζί με τον διάλογο, τα Foley, τα ειδικά ηχητικά εφέ, και τη μουσική επένδυση. Στην επιστημονική φαντασία, ο ήχος μας βοηθάει να ζωντανέψουμε μοναδικά περιβάλλοντα και χαρακτήρες, και να δημιουργήσουμε φανταστικούς νέους κόσμους. Σε αυτό το πρακτικό εργαστήρι, ο Pan Athen, ιδρυτής της SoundFellas και δημιουργός του Echotopia, θα διδάξει τις τεχνικές δημιουργίας ηχοτοπίων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σχεδιαστές ήχου, με τη χρήση του Echotopia (soundfellas.com/software/echotopia/). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν φορητό υπολογιστή με λειτουργικό Windows και ακουστικά (πλήρεις τεχνικές απαιτήσεις στη σελίδα του Echotopia στο διαδίκτυο), ενώ θα τους δοθεί ειδική έκδοση του Echotopia για χρήση κατά το εργαστήρι. Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί και κουπόνι αγοράς με έκπτωση για τη νέα έκδοσης του Echotopia μαζί με όλο το περιεχόμενο ήχου.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 18.00-20.00
SquareSketch: Σκιαγραφώντας την ιδανική πλατεία μας
Chania Youth Call, Πολυνίκης Παπούλιας
Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες φαντάζονται την τέλεια πλατεία… Περισσότερο από ένα απλό σχεδιασμό, αυτό το εργαστήριο είναι μια ευκαιρία για τους νέους να εκφράσουν αυτό που πραγματικά έχει σημασία για αυτούς στους κοινόχρηστους χώρους, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι ανάγκες και οι επιδιώξεις τους θα διαμορφώσουν το μέλλον των δημόσιων χώρων.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, Μουσείου Τυπογραφίας | 12.00-14.00
Εργαστήριο χαρακτικής
Μάριος Ιωαννίδης
Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε την ιστορία της χαρακτικής και τις αρχές της. Θα φτιάξουμε το δικό μας χαρακτικό σε λινέλαιο, με το οποίο θα κάνουμε διάφορες εκτυπώσεις με ειδικό μελάνι εκτύπωσης.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
• Εργαστήριο Μεταγλώτισσης – Βρες τη φωνή
βιβλιοπωλείο Comixadiko | 16.00-18.00
Δημήτρης Σάρλος
Μέσα από το εργαστήριο θα μάθουμε στη θεωρία αλλά και στην πράξη το πώς γίνεται επαγγελματικά η μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν τη φωνή τους σε ένα μικρό απόσπασμα που θα επιλεχθεί από τον εισηγητή.

• Ένας καινούριος πλανήτης! Πώς να φτιάξετε ένα space zine.
Βιβλιοπωλείο Comixadiko | 18.00-19.30
Alessia Gilli & Silvia Bessero – Alchemy of Pesto
Σε αυτό το εργαστήριο θα δημιουργήσουμε το δικό μας zine με θέμα το διάστημα, σε ένα φύλλο χαρτί. Το Zine είναι ένα μικρό κόμικ όπου μπορείτε να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να μοιραστείτε την οπτική σας για τον κόσμο μέσα από την τέχνη σας. Φτιάχνοντας το Zine έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και να διασκεδάσετε. Σε αυτό το εργαστήριο θα σας καθοδηγήσετε από μια απλή τεχνική αναδίπλωσης ενός λευκού χαρτιού μέχρι το τελικό προϊόν.

• Digital Portrait
Βιβλιοπωλείο Comixadiko | 19.30-21.00
Φίλιππος Ντεγίδης
Ένα workshop για όλους όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα ψηφιακό πορτραίτο με την βοήθεια του Photoshop και όχι μόνο.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
• Εξερεύνηση – πειραματισμός ιδέες και δημιουργία
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 16.00-17.00
Tζοάννα Πουπάκη
“Ε φίλε, θες να μάθεις να ζωγραφίζεις στο τάκα τάκα;” (pun intended). Ένα εργαστήρι ανοιχτό σε όλους, με σκοπό την εξερεύνηση της δημιουργικότητας και των απεριόριστων πιθανοτήτων “έξω από το κουτί”…

• Καταχανάδες στο χαρτί
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 17.00-18.30
Αριάδνη Τζουνάτου
Από την έρευνα στα προσχέδια και το τελικό rendering, θα εξετάσουμε κάθε στάδιο της δημιουργίας ενός φρικιαστικού πλάσματος. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουμε το δικό μας τερατάκι, χρησιμοποιώντας τους καταχανάδες (Κρητικούς βρυκόλακες) ως πηγή έμπνευσης.

• Στο άπειρο και μέχρι την τελευταία σελίδα
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 18.30-20.00
LoudmouseCrew
Το παρόν workshop εξερευνά τη σειρά κόμικς της NASA, «ASTROBIOLOGY» και «The Amazing Ad-ventures of Astrobot» ως μέσα εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των παιδιών και των ενηλίκων για το διάστημα.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
• Sketching Stylized Portraits
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-14.00
Κώστας Δρακούλης
Στο εργαστήρι αυτό θα εξερευνηθούν τα όρια του πορτραίτου. Από το σχεδιασμό περίεργων προσώπων στη σύνθεση κανονικών πορτραίτων…

• ΑΙ Art – Δυνατότητες και Ανησυχίες
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 15.00-17.00
Παναγιώτης Λιάκος
Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τέχνης από κείμενο, δοκιμάζοντας το δημοφιλέστερο δωρεάν και ανοιχτού κώδικα μοντέλο (Stable Diffusion). Η χρήση του μοντέλου για την παραγωγή εικόνων θα επιτρέψει να αναδειχθούν και τα πολλαπλά ηθικά και οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση αντίστοιχων εργαλείων.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
• Βασικές Αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας στον Κινηματογράφο
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-15.00
Χάρης Γιουλάτος και Αναστασία Αντόνοβα
Το συγκεκριμένο Masterclass αναλύει βασικές αρχές Σεναρίου – Σκηνοθεσίας στον Κινηματογράφο, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή και στα κόμικ. Από το σενάριο και τη σύνθεση του χαρακτήρα στη σκηνοθεσία, τα πλάνα και το ντεκουπάζ.

• Realm Weavers
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 16.00-18.00
Σπύρος Δρακάτος
To Realm Weavers παρουσιάζει τα βήματα από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Με αφορμή τη δημιουργία του κόσμου του Dimday Red, του επερχόμενου επιτραπέζιου RPG, το workshop αφορά όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους φανταστικό κόσμο έτοιμο να βιώσει κάθε είδους ιστορίες. Συγγραφική εμπειρία δεν είναι αναγκαία. Διάθεση για κοσμογονική δημιουργία (ή καταστροφή) είναι απαραίτητη!

Workshop για το παιδικό κοινό
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 11.00-12.30
Η Αρχαιολογία του Σύμπαντος
Archaeolab
Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι πλανήτες; Το ήξερες ότι κάθε πλανήτης έχει τον ήχο του, ή ότι ο ουρανός του Άρη είναι ροζ; Ποια είναι η γειτονιά μας στο σύμπαν; Πόσο απέχουν οι υπόλοιποι πλανήτες από τη γη; Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Αν βρίσκεις ενδιαφέρουσες αυτές τις ερωτησεις, που να δεις και να τις απαντήσεις! Πύλης της Άμμου (Σαμπιονάρα) 18.00-20.00

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Πύλης της Άμμου (Σαμπιονάρα) | 18.00-20.00
Συνέλευση των Άστρων
CretanQuest, Πολυνίκης Παπούλιας, Κυβέλη Κουκουδάκη, Θένια Χατζή
Στο παιχνίδι αυτό, βρισκόμαστε στο 2078, όταν μια ομάδα ανθρώπων ξεκινά μια πρωτοπόρα αποστολή προς άγνωστους πλανήτες στο αχανές Διάστημα με το σύγχρονο διαστημοπλοιο “Θησέας Z” . Το πλήρωμα του αποτελείται από ανθρώπους και ρομπότ, καθώς διασχίζουν το άγνωστο αντιμετωπίζουν προβλήματα, για τα οποία θα πρέπει να βρουν μια κοινή αποτελεσματική, για όλους, λύση…

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 11.00-12.30
• Πέρα από τη Γη
Κυβέλη Κουκουδάκη & Φένια Χατζή
Στο θεατρικό αυτό παιχνίδι τα παιδιά (ηλικίας 4-7 ετών) θα ταξιδέψουν στο διάστημα και θα εξερευνήσουν πλανήτες και αστέρια μέσα στην απίστευτη ελαφρότητα του Σύμπαντος, όπου το παιχνίδι παίρνει άλλη διάσταση και μπορείς στα αλήθεια να πετάξεις απ’ τη χαρά σου! «3,2,1… Εκτόξευσηηηη!»

• Συνέλευση των Άστρων
Πύλη της Άμμου (Σαμπιονάρα) | 18.00-20.00
CretanQuest, Πολυνίκης Παπούλιας, Κυβέλη Κουκουδάκη, Θένια Χατζή
Στο παιχνίδι αυτό, βρισκόμαστε στο 2078, όταν μια ομάδα ανθρώπων ξεκινά μια πρωτοπόρα αποστολή προς άγνωστους πλανήτες στο αχανές Διάστημα με το σύγχρονο διαστημοπλοιο “Θησέας Z” . Το πλήρωμα του αποτελείται από ανθρώπους και ρομπότ, καθώς διασχίζουν το άγνωστο αντιμετωπίζουν προβλήματα, για τα οποία θα πρέπει να βρουν μια κοινή αποτελεσματική, για όλους, λύση…

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης | 12.00-14.00
Έλα να φτιάξουμε μια ιστορία κόμικ (παιδικό)
Βίβιαν Τερζοπούλου
Το διάστημα θα αποτελέσει την έμπνευση για τον σχεδιασμό ενός κόμικ τριών καρέ και ενός ταξιδιού στον κόσμο της δημιουργίας… Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 13 χρονών.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης |12:00-13:00
Συνταγή για κόμικ… μόνο για παιδιά!
Νικόλαος Στεφαδούρος
Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα μάθουν τρόπους να φτιάξουν το δικό τους κόμικ, με τα πιο αγνά παρθένα υλικά (δηλαδή μολύβι, χαρτί, χρώματα κλπ.) και θα ταξιδέψουν με τους ήρωές τους στις ιστορίες τους…




 
Κάντε Like το psixagogia.gr