Χανιά: Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 25.07.2023
έως Τρίτη 29.08.2023
Έχει Λήξει!
Χανιά  Ελεύθερη Είσοδος  

Απόψε με τους Παραδ. Συλλόγους «Αρόδαμος», «Το Μετερίζι», «Το Αντάμωμα» και τον φοιτητικό οργανισμό Best Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης
Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της “Παραδοσιακής Στράτας” του Δήμου Χανίων, αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων.
Απόψε, Τρίτη 25/07/2023 το απόγευμα, σειρά έχουν οι σύλλογοι «Αρόδαμος», «Το Μετερίζι», «Το Αντάμωμα» και ο φοιτητικός οργανισμός «Best Chania» του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η Παραδοσιακή Στράτα, θα ξεκινήσει απόψε από το Φρούριο Φιρκά με τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Χανίων «Αρόδαμος» και τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Το Μετερίζι», μετά τις 20:00.
Την ίδια στιγμή, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Το Αντάμωμα» και μία ομάδα 50 ευρωπαίων φοιτητών από τον φοιτητικό οργανισμό «Best Chania» του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα ξεκινήσουν από το Κουμ Καπί.
Οι 4 συλλογικότητες θα «σμίξουν» στην πλατεία έξω από το Γυαλί Τζαμί, όπου θα συνεχίσουν όλοι μαζί προς το τελικό σημείο, στην Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων στις 21:00, για να παρουσιάσουν το δρώμενο: «Χορεύουμε και Τραγουδάμε την Παράδοση αντάμα».
Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών θα περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, και θα καταλήγουν στην πλατεία Μητρόπολης στις 21:00. Εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα – δρώμενο που θα ‘χει ετοιμάσει ο εκάστοτε συμμετέχων Σύλλογος και το κοινό θα μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα!
Έχοντας αποκομίσει την εμπειρία του 2022, παρουσιάζουμε φέτος τον 2ο κύκλο αναβίωσης του δρώμενου, της Παραδοσιακής Στράτας, τιμώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, μεταφέροντας τις αξίες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.  


Κάντε Like το psixagogia.gr