Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά!

Χώρος:Μουσική Σκηνή Σφίγγα ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (Πεζόδρομος Κιάφας 13
Τηλέφωνο:2114096149
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 01.10.2019
έως Τρίτη 31.12.2019
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών, φιλοδοξώντας να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13). 



Φέτος, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και φιλοξενεί καλλιτέχνες όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Στέφανος Κορκολής, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Θηβαίος, Νένα Βενετσάνου, Μαρίζα Κωχ, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Πέτα, Παντελής Αμπαζής, Γιάννης Μαθές, Σοφία Μανουσάκη, Θοδωρής Νικολάου, String Demons και πολλούς άλλους. Παράλληλα δε θα λείψουν και ειδικά αφιερώματα όπως και παρουσιάσεις νέων cd και βιβλίων, προσφέροντας μοναδικές βραδιές στο φιλότεχνο κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (στην πορεία θα προστεθούν και νέες ημερομηνίες). Για περισσότερες πληροφορίες στο www.sfiga.gr:

Οκτώβριος

Σάββατο 5 Οκτωβρίου: Η Χαριτίνη Πανοπούλου σε μια περιήγηση με εναλλαγές από το διαχρονικό ροκ και το έντεχνο, στο παραδοσιακό και το λαϊκό, ανάμεσα στις οποίες θα συναντήσουμε και τις δικές της συνθέσεις σε στίχο και μουσική, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα. (είσοδος σε τραπέζι: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου: Ο ταλαντούχος, νέος τραγουδιστής Θοδωρής Νικολάου παρουσιάζει επιλογές τραγουδιών από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Ομπρέλα", καθώς και το νέο του τραγούδι "Να 'χεις να λες" αλλά και τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής, και όχι μόνον, δισκογραφίας. (είσοδος σε τραπέζι: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Παρασκευή 18 και 25 Οκτωβρίου: Τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι Βασίλης Λέκκας, Παντελής Αμπαζής και ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και μας προσφέρουν μία μοναδική μουσική παράσταση. (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Σάββατο 19 και 26 Οκτωβρίου και Σάββατο 2 Νοεμβρίου: Η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου παρουσιάζουν τη μουσική-θεατρική εκδοχή του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Μαρίζας Κωχ: «Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης». Οι δύο αγαπημένες τραγουδίστριες, με αφορμή την αυτοβιογραφία της Μαρίζας που γεννήθηκε στον πόλεμο και μεγάλωσε μέσα στη δύσκολη για όλους, μεταπολεμική περίοδο της Ελλάδας, ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή με απλότητα, χιούμορ, τρυφερότητα και τραγούδια. (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου: Η Μαρία Σουλτάτου έρχεται για πρώτη φορά στη Σφίγγα με την μουσική παράσταση "Η ζωή γυναίκα... είναι" με τραγούδια που αφορούν στη γυναίκα σε όλες της τις πτυχές. Η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η αδερφή και οι υπόλοιπες θηλυκές μορφές παρουσιάζονται από τη σπουδαία ερμηνεύτρια μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Σάββα Ρακιντζάκη. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα στην πιο ιδιαίτερη μουσική παράσταση της χρονιάς μόνο για δέκα παραστάσεις! (είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.00)


Νοέμβριος

Παρασκευή 1, 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου: Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά στη Σφίγγα σε ένα πρόγραμμα από αγαπημένα μας τραγούδια με πολλές ιδιαίτερες μουσικές στιγμές και εκπλήξεις. Μαζί του στο τραγούδι η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη! (είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Σάββατο 2 Νοεμβρίου: Η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους παρουσιάζοντας τη μουσική-θεατρική εκδοχή του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Μαρίζας Κωχ: «Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης». (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)

Κυριακή 3, 10, 17 και 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα στην πιο ιδιαίτερη μουσική παράσταση της χρονιάς! (είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.00)

Τετάρτη 6, 13, 20 και 27 Νοεμβρίου: "Η Columbia παρουσιάζει…", μια διασκεδαστική παράσταση γεμάτη από την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό γεννήθηκε και μεγαλούργησε μέσα στα ιστορικά studio της Columbia. Σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, ενορχήστρωση του Γιώργου Κωνσταντινίδη και με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή. Τραγουδούν και παίζουν η Άννα Μελίτη και ο Δημήτρης Τσινιδέλος. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.30)

Πέμπτη 7 και 14 Νοεμβρίου: Οι Nto Diesi, (Πένυ Ραμαντάνη και Δημήτρης Νίτης), συντροφιά με τον τραγουδοποιό Απόστολο Μόσιο θα παρουσιάσουν ένα ελκυστικό μουσικό πρόγραμμα, που θα εκπέμπει την οικεία και διασκεδαστική ατμόσφαιρα ενός φιλικού σουαρέ στο σπίτι, συνδυάζοντας με έμπνευση και πρωτοτυπία τα νέα τους τραγούδια με τις διασκευές αγαπημένων ακουσμάτων. (είσοδος σε τραπέζι: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)

Σάββατο 9, 16, 23 και 30 Νοεμβρίου και Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η σπουδαιότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της, επιστρέφει στη Σφίγγα παρουσιάζοντας κορυφαία τραγούδια με τον μοναδικό της τρόπο! (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και Δευτέρα 2 και 9 Δεκεμβρίου: Η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές σε μια «ιδιαίτερη» μουσική περιπλάνηση. Ένας μουσικός συνεχής «διάλογος» επί σκηνής όπου μια ξενόγλωσση μπόσα νόβα μπλέκεται με μια ελληνική, ένα πορτογαλικό fados με ένα ηπειρωτικό, μια ταραντέλα με ένα θρακιώτικο σκοπό και ρυθμικές μελωδίες του Piazzola που συναντούν την ατμοσφαιρική γοητεία του Χατζιδάκι. (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Τρίτη 26 Νοεμβρίου και Τρίτη 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου: Σε μια ιδέα του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη, η πολυτάλαντη Άρτεμις Ματαφιά παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό θέαμα με γενικό τίτλο "Δύσκολοι έρωτες". Συνοδοιπόρος της ο πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)


Δεκέμβριος

Κυριακή 1, 8, 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα ολοκληρώνουν τον κύκλο των παραστάσεών τους! (είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.00)

Δευτέρα 2 και 9 Δεκεμβρίου: Η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές συνεχίζουν την «ιδιαίτερη» μουσική τους περιπλάνηση. Το Syggένεια πρόject για δύο ακόμα παραστάσεις! (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Τρίτη 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου: Σε μια ιδέα του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη, η πολυτάλαντη Άρτεμις Ματαφιά παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό θέαμα με γενικό τίτλο "Δύσκολοι έρωτες". Συνοδοιπόρος της ο πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η σπουδαιότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της, ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στη Σφίγγα παρουσιάζοντας κορυφαία τραγούδια με το μοναδικό της τρόπο! (είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Παρασκευή 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου και παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12): Η απίστευτη τετράδα των Γιάννη Γιοκαρίνη, Νικόλα Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλου επανέρχεται για να λύσει το αίνιγμα της Σφίγγας. (είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Σάββατο 14, 21, 28 Δεκεμβρίου και Σάββατα Ιανουαρίου: Ο Χρήστος Θηβαίος σε ένα μουσικό ταξίδι από τους "Συνήθεις υπόπτους" και τον "Άμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί" και τους "Κήπους των ψιθύρων" από την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα! Μαζί του οι String Demons, ο Μάξιμος Δράκος, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος και ο Κλέων Αντωνίου από τους Mode Plagal! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)
Κάντε Like το psixagogia.gr

Μουσική Σκηνή Σφίγγα - Δείτε επίσης