Μιλτιάδης Σκουλάς - Παρουσίαση Νέου CD

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 18.02.2015
έως Τετάρτη 18.02.2015
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
30 Χρόνια ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
Νέο CD -  Ετσά διαβένουν οι καιροί… 



 
 
    Ο γνωστός και αγαπητός σε όλους Μιλτιάδης Σκουλάς, ακολουθώντας μια επιτυχημένη σταθερή πορεία με διαχρονική αξία, έρχεται ξανά να μας ταξιδέψει με ένα διπλό CD, στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια για εκείνον και τους αξιόλογους συνεργάτες του.
Πρόκειται για μια  διπλή κασετίνα με  τίτλο…!
 30 Χρόνια Μιλτιάδης Σκουλάς  
με νέο CD  Ετσά διαβένουν οι καιροί…
και μαζί με δεύτερο CD
Ζωντανή ηχογράφηση από την συναυλία στο Πλακιά.
 
Μέσα από τους ήχους του μαντολίνου του και τις μελοποιημένες μαντινάδες του ο Μιλτιάδης Σκουλάς μας παραπέμπει σε μεθυστικά αρώματα μιας ζωής που έχει αλλοιωθεί και σιγά – σιγά σβήνει.
 
  Μας Ξεδιπλώνει  γνήσια αισθήματα που υμνούν τη φύση, τις χαρές της ζωής, τη γυναίκα, την αγάπη, την οικογένεια.
 
  Μας αποπνέει μια γλυκιά αύρα από το παρελθόν και έναν νοσταλγικό ρομαντισμό.
 
  Μας ταξιδεύει με μελωδίες παλιές που σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου σε εποχές αθώες, τρυφερές και ανυπόκριτες.
Τότε που η ποίηση συναντούσε τη ζωή και έδινε διέξοδο στα όνειρα των ανθρώπων.
 
Τότε που οι άνθρωποι μετουσίωναν το μεγαλείο του έρωτα και της αγάπης σε τέχνη και την εξέφραζαν με τις μαντινάδες, που χωρίς ακρότητες και εντυπωσιασμούς μπορούσαν να συγκινήσουν και να εκφράσουν συναισθήματα πρωτόγνωρα, ποιήματα μιας άλλης εποχής που διακρίνονται για την καθαρότητα και τη μεστότητα του λόγου τους.
 
 
Ο Μιλτιάδης Σκουλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρκάδι Μονοφατσίου, ένα μικρό χωριό στο Ηράκλειο με έντονο το κρητικό παραδοσιακό στοιχείο.
Από μικρός ανακάλυψε το ταλέντο του στο μαντολίνο και το τραγούδι, και σε συνδυασμό με την αγάπη του για την κρητική μουσική δεν άργησε να καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους καλλιτέχνες της κρητικής μας παράδοσης.
Υπήρξε πρωτοπόρος στην είσοδο του μαντολίνου στην κρητική δισκογραφία και είναι εκείνος που κατάφερε να το εδραιώσει και να το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής ορχήστρας λαμβάνοντας τη θέση που δικαιωματικά του αξίζει.
Εμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του '80 παρέα με τον Μύρων(α) Σκουλά και το 1983 δημιουργούν αρχικά την "Κρητική Καντάδα Νο 1" και στη συνέχεια την "Κρητική Καντάδα Νο 2".
Από τότε και στο εξής ξεκινά για εκείνον μια επιτυχημένη μουσική πορεία που περιλαμβάνει όχι μόνο προσωπικές δισκογραφικές δουλειές αλλά και συμμετοχές σε έργα άλλων μουσικών καθώς και αναρίθμητες συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους κρητικούς καλλιτέχνες όπως: Μύρων Σκουλά, Μιχάλη Καλλέργη, Γιάννη Σταυρακάκη, Νίκο Κεφαλογιάννη, Μαρία Σουλτάτου, Κώστας Καλλέργης (Κουρούπης), Δημήτρης Αλεξάκης κλπ.
Το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών του έργων αποτελείται από συνθέσεις του ίδιου αλλά στο ρεπερτόριό του έχει συμπεριλάβει και παλιούς παραδοσιακούς μουσικούς σκοπούς, τους οποίους έχει διασκευάσει και προσαρμόσει στον ήχο του μαντολίνου τόσο περίτεχνα, ενώ στίχους και μαντινάδες τού έχουν εμπιστευτεί μεταξύ των άλλων ο Μύρων Σκουλάς, ο Γιώργης Σταυρακάκης (Μιχαλόμπας), ο Πέτρος Καλομοίρης, ο Μανώλης Καλομοίρης (Λιόντας), ο Κώστας Βιτώρος, ο Δημήτρης Δακανάλης, ο Βασίλης Σμπώκος, ο Άρης Σταυρακάκης, ο Βαγγέλης Χαιρέτης, ο Μάνθος Καστελλάκης, ο Κώστας Μανουράς (Προσφύρης), ο Γιάννης Μανιάς κλπ.
 
Ενδεικτική Δισκογραφία
"Κρητική Καντάδα Νο 1" (1983)
"Κρητική Καντάδα Νο 2" (1985)
"Τον έρωτά σου κοπελιά" (1988)
"Μες στην καρδιά μου σ’ έβαλα" (1993)
"Η περασά του έρωντα" (1996)
"Πίσω γυρίζει ο λογισμός" (2000)
"Στη γειτονιά σου τραγουδώ" (2008)
"Έτσα διαβαίνουν οι καιροί" (2014)
 
30 Χρόνια Μιλτιάδης Σκουλάς…!!!  … το ταξίδι συνεχίζεται…!!!


 

Κάντε Like το psixagogia.gr