Εμμανουέλα Αλεξίου: Η σεναριογράφος του ΣΑΣΜΟΥ αποκαλύπτει το φινάλε της σειράς που καθήλωσε 3 χρόνια τους τηλεθεατές! (vid)


«Ο Μαθιός θυσιάστηκε. Έγινε ήρωας. Εάν ο Μαθιός δεν πέθαινε, δε θα γινόταν σασμός. Δε θα γινόταν ειρήνη». Η Εμμανουέλα Αλεξίου, η σεναριογράφος του ΣΑΣΜΟΥ, ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή της «Super Κατερίνας» για τη σειρά που καθήλωσε 3 χρόνια τους τηλεθεατές. Λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε, με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα στις 21:00, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και δίνει spoiler!

Διαβάστε τι είπε:
Για το Σασμό: «Τελειώνει στην ακμή του».
Για το Μαθιό: «Οι τηλεθεατές αγάπησαν το Σασμό πάρα πάρα πολύ. Αγάπησαν μία σειρά στην οποία, στο 10ο επεισόδιο του α΄κύκλου, ο Μαθιός σκοτώνει έναν πρωταγωνιστή, τον Στεφανή, στο 70ο επεισόδιο σκοτώνεται ένας λατρεμένος ήρωας, ο Πέτρος, πολύ πολύ αγαπητός και πολύ άδικα και στο φινάλε σκοτώνεται και ο Άγγελος. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία. Δεν είναι δυνατόν στο τέλος, όλοι χαρούμενοι, να κάνουμε γλέντια, γάμους και να μην έχει υπάρχει απώλεια… Ο Μαθιός θυσιάστηκε. Έγινε ήρωας. Εάν ο Μαθιός δεν πέθαινε, δε θα γινόταν σασμός. Δε θα γινόταν ειρήνη».
Για την Καλλιόπη και τον Αστέρη: «Η Καλλιόπη χάνει το παιδί της, ο Αστέρης χάνει τον αδελφό του. Πέφτει στην πλάτη του Αστέρη να αποφασίσει (για το εάν θα χυθεί άλλο αίμα)».
Για το φινάλε: «Αυτό που βλέπουμε και στο δραματικό κομμάτι αλλά και στο happy end της σειράς είναι το εθιμοτυπικό της Κρήτης … Επίσης έχουμε καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Γιατί στο φινάλε, στο τελευταίο επεισόδιο, έχουμε κάποιες τραγουδιστικές παρουσίες που δεν τις περιμένει ο τηλεθεατής».
Για τον Αστέρη και την Αργυρώ: «Θα δικαιώσουμε τον Αστέρη και την Αργυρώ στο φινάλε. Τι περιμένει ο τηλεθεατής 3 χρόνια; Να παντρευτούν! Εκτός από αυτή τη δικαίωση που περιμένουν οι τηλεθεατές, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ καλό που θα συμβεί στον Αστέρη και την Αργυρώ».
Για τη σχέση της με τη σειρά: «Αγάπησα πάρα πολύ αυτή τη σειρά».
Για το Σασμό: «Αυτή η σειρά, εάν έγινε σειρά φαινόμενο κι εάν αγαπήθηκε πάρα πολύ, είναι γιατί αγαπήθηκε , κατ΄αρχάς, από εκείνους που τη δημιούργησαν».

Δείτε το βίντεο: