Τειρεσίας

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 22.02.2024
έως Πέμπτη 25.04.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Aπό 10€  

μια κωμική τραγωδία

ή

μια τραγική κωμωδία

από την ομάδα ΠΡACTORS

Ο Τειρεσίας ήταν γνωστός για 3 πράγματα: την μακροζωία του, ότι ήταν τυφλός, καθώς και το πως αποτελεί το πρώτο μυθολογικό πρόσωπο που υπέστη δύο αλλαγές φύλου.

Η σοφία του ήταν κι αυτό που τον έκανε τόσο διάσημο ,ώστε να συρρέει κόσμος από όλη την Ελλάδα στο οιωνοσκοπείο του για να τον συμβουλευτεί.

Με την τέχνη του και την ικανότητα του να εξηγεί τα σημάδια και τα μελλούμενα εμφανίζεται συχνά σε αρχαιοελληνικούς μύθους, αρχαίες τραγωδίες, αλλά και ομηρικά έπη.

Τρεις ηθοποιοί /performers/ μίμοι, θα αφηγηθούν την συμβολή του Τειρεσία σε τρεις αρχαίες τραγωδίες.

Η μουσική θα αναμιχθεί με την σωματική κωμωδία,την ποίηση, και την αρχαία τραγωδία.

Ένα μουσικοθεατρικό performance, γίνεται η αφορμή για ένα ντελίριο πάρτυ που θα τιμήσει την ύπαρξη του Τειρεσία .

Μία ύπαρξη στην οποία ο άνθρωπος δεν διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά του,το φύλο του, την ηλικία του, αλλά από κάτι που πηγάζει από μέσα του βαθιά.

Γιατί η ψυχή δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Είμαστε στην εποχή όπου η πνευματικότητα θεωρείται κάτι παλιομοδίτικο, κακόγουστο,και τις περισσότερες φορές κατακριτέο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος γνωρίζει με λεπτομέρεια όλα τα applications που θα του διευκολύνουν τη ζωή, γνωρίζει πώς μπορεί να καταστρέψει κάτι, ποια είναι τα πυρηνικά όπλα, πώς μπορεί να αφανίσει και να ταπεινώσει. Επίσης φροντίζει σε απόλυτο βαθμό και την εικόνα του προς τα έξω. Την ‘’περσόνα’’ που προβάλλει στα social.

Όμως απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την ενσυναίσθηση, από την προσευχή, και την πνευματικότητα. Η γιορτή για τον Τειρεσία, αφορά κάθε άνθρωπο που έχει διωχθεί, απομονωθεί, έχει υποστεί κάθε είδους αδικία και χλεύη με βάση την ηλικία του, το φύλο του, την ταυτότητα του. Τα περιστατικά γυναικοκτονιών, τρανσφοβικών επιθέσεων, κοινωνικών αποκλεισμών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ολοένα και πληθαίνουν .

Ο Τειρεσίας όντας ένα σύμβολο πνευματικότητας, που συμπεριλαμβάνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες, κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε άνθρωπος.

Να ζει τη ζωή του όπως τη θέλει 


Κάντε Like το psixagogia.gr