ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ

Χώρος:Μουσική Σκηνή Πειραιώς 131 ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πειραιώς 131
Τηλέφωνο:2103450922
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 23.12.2023
έως Σάββατο 23.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  15€  

Το 1985 ο Γιάννης Νικολάου συναντάει τον Παντελή Θαλασσινό στον Πειραιά στην μπουάτ «Πέτρα και φως».

Μια παράξενη χημεία ενώνει τους δύο τροβαδούρους, που αν και προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές, βγάζουν ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτέλεσμα. Εκείνη την εποχή το τραγούδι είναι στα πάνω του και έτσι τα παιδιά αποφασίζουν να δείξουν την δουλειά τους. Με τραγούδια που ο Γιάννης έγραψε στην Σαντορίνη, «Ανησυχώ, Ρεμάλι» και άλλα, και «Το γραφείο» του Παντελή ξεκινάνε…..

Η δισκογραφική εταιρεία καλοδέχεται τα παιδιά και μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο δίσκο τους «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». (Νοέμβριος 1987) Στην συνέχεια περιοδεύουν με Αλεξίου και Γαλάνη σε όλη την Ελλάδα και ο δίσκος τους σημειώνει τεράστια επιτυχία καθώς εκτός από το ομώνυμο τραγούδι ακούγεται και η συμμετοχή της Ελένης Δήμου με το «Ανησυχώ» όπως και το «Ρεμάλι», «Το γραφείο», «Ταξιδιάρικο πουλί», «Λαθρεπιβάτης»…….
Το 1989 κυκλοφορούν το LP «Στην Βραζιλία» (Minos) και το 1990 κάνουν τον δεύτερο δίσκο τους «Ταξίδι στο όνειρο». Το κύκνειο άσμα τους είναι ο δίσκος «Έτσι απλά» (MBI 1991) που οι Λαθρεπιβάτες μοιράζονται συνθετικά. Το 1993 και μετά από εμφανίσεις στην Κύπρο τα παιδιά αποφασίζουν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους. Η συνέχεια είναι γνωστή………

Σήμερα λοιπόν, και στα πλαίσια του κύκλου συναυλιών «Avanti» που πραγματοποιείται από φέτος στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του «Αθηνά Live” μέσα στο «Ωδείο Τέχνης Φακανά», οι δύο Λαθρεπιβάτες ενώνονται και πάλι για μια και μοναδική μεγάλη συναυλία! Παρουσιάζουν τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια τους και υπόσχονται πολλές νέες εκπλήξεις.  


Κάντε Like το psixagogia.gr

Μουσική Σκηνή Πειραιώς 131 - Δείτε επίσης