«Borders»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 15.12.2023
έως Δευτέρα 18.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  10€ γενική είσοδος 

Το νέο έργο της Ομάδας για το έτος 2023-2024, διαπραγματεύεται τα όρια/σύνορα μεταξύ δύο σωμάτων που συνυπάρχουν στον ίδιο χωροχρόνο.

Πρόκειται για μία performance που επεξεργάζεται την οριοθέτηση ως έννοια και ως πράξη, στα πλαίσια μίας ανθρώπινης σχέσης και ό,τι αυτή φέρει μέσα από συνεχείς μεταβαλλόμενες καταστάσεις.

Εκκινώντας από τον προσδιορισμό ότι δύο ή περισσότεροι άνθρωποι παρομοιάζονται ως «τόποι» αυτόνομοι με την προσωπική και ξεχωριστή τους ψυχοσύνθεση και ιστορία, διαμορφώνεται σταδιακά ένα αποτύπωμα δράσεων που περνάει από διάφορα στάδια συνύπαρξης και σύνθεσης.

Ταυτόχρονα ερευνάται η έννοια της «οικειότητας» ως ένα στοιχείο πολλαπλών αναγνώσεων που συχνά μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που παραμορφώνουν, αναιρούν, περιφρονούν, εισβάλλουν και μεταλλάσσουν τις σχέσεις, αποπροσανατολίζοντας μία αυθύπαρκτη οντότητα με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ένα περιβάλλον ασφυκτικό και απογυμνωμένο από κάθε αίσθηση μέτρου.

Πόσο κοντά ή μακριά πρέπει να σταθούμε ο ένας από τον άλλον, πόσο χώρο διαθέτουμε για μοίρασμα, πως και τι αποδεχόμαστε, πως ορίζουμε τα σύνορα μας και τη διαφορετικότητα μας μέσα σ' ένα πλαίσιο που συνεχώς ανατρέπεται και επαναπροσδιορίζεται?

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη/Χορογραφία: Πέρσα Σταματοπούλου (σε συνεργασία με τους χορευτές)

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Σάκης Κλεισιάρης

Δραματουργική επεξεργασία: Ροδιά Βόμβολου

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Ερμηνεύουν: Μυρτώ Γράψα, Γιάννης Τσιγκρής

Φωτογραφία: Δημήτρης Κοιλαλούς
 

Κάντε Like το psixagogia.gr