ΚΑΘ' ΟΔΟΝ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 13.11.2023
έως Δευτέρα 13.11.2023
Έχει Λήξει!
Κέρκυρα  10€ γενική είσοδος 

Η χορογράφος Πένυ Διαμαντοπούλου παρουσιάζει 2 χορευτικά κομμάτια με τίτλο «ΚΑΘ' ΟΔΟΝ» της χορευτικής ομάδας Άρθρωσις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Στο «1 2 3» Θηλυκό και Αρσενικό κινούνται στον περιορισμένο χώρο τους διατηρώντας την ατομικότητα τους. Εκείνη αντιλαμβάνεται την έλλειψη του άλλου, αισθάνεται μη ικανοποιημένη από την ύπαρξή της ως μονάδα, αναζητά την επικοινωνία. Εκείνος βιώνει τη μοναξιά του με τρόπο σχεδόν απόλυτο και στείρο. Απολαμβάνει τη μονοτονία των επαναλαμβανόμενων κινήσεών του. Σταδιακά η κίνηση της εισβάλλει στον χώρο του, η απόσταση μεταξύ τους μειώνεται. Εκείνος επαναπροσδιορίζει την εικόνα του, βγαίνει από τα όριά του και την παγίδευσή του στη μονοτονία της επαναλαμβανόμενης κίνησης και του γραμμικού ρυθμού. Οι διαδρομές τους συναντώνται... επαφή, αφή, αγκαλιά, ένωση.

Στο «Καθ' οδόν» παρακολουθούμε καθαρές διαδρομές και σχήματα στο χώρο, σώματα που κινούνται άλλοτε συντονισμένα κι άλλοτε σε αντίστιξη, κίνηση που τονίζει τη μοναχικότητα των χορευτών, αλλά τελικά τους ενώνει. Σπασμωδικές, κλειστοφοβικές κινήσεις που εκτελούν μοναχικά σώματα, διαδέχονται αργά κι αισθησιακά duetti. Αγκαλιασμένα σώματα κινούνται σε αργή κίνηση, ξαφνικά αποσπώνται και ξεκινούν ένα διάλογο ολοένα και πιο γρήγορο. Ο διάλογος-αντίλογος μεταξύ των σωμάτων γίνεται σταδιακά φρενήρης και συγκρουσιακός για να κορυφωθεί σε μία κοινή διαδρομή τους προς τη γη. Όλοι οι χορευτές συντονίζονται απόλυτα σε μια κοινή διαδρομή προς τη γη, σαν μέλη ενός σώματος, για να σχηματίσουν έναν πυρήνα.

1ο μέρος
Τίτλος: 1 2 3
Σύλληψη, Χορογραφία: Πένυ Διαμαντοπούλου
Μουσική: Shigeru Umebayashi
Ερμηνευτές: Κατερίνα Χριστοφόρου, Αναστάσιος Παππάς-Πετρίδης
Video Art, Σκηνικό: Διονύσης Τσαφταρίδης

2ο μέρος
Τίτλος: Καθ' οδόν
Σύλληψη, Χορογραφία: Πένυ Διαμαντοπούλου
Μουσική: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Ερμηνευτές: Νικόλας Χατζηβασιλειαδης, Ζελίκα Μουζάκη, Ηλίας Μπαγεώργος, Κατερίνα Χριστοφόρου, Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, Νίκος Γρηγοριάδης, Ναταλία Καλογεροπούλου 


Κάντε Like το psixagogia.gr