Ο κήπος των ηδονών: Παράσταση του Φιλίπ Κεν εμπνευσμένη από πίνακα του Μπος στο Ηρώδειο

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 04.08.2023
έως Παρασκευή 04.08.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  από 5€ 

Ο Φιλίπ Κεν (Philippe Quesne) επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά ανεβάζοντας στο Ηρώδειο την παράσταση «Ο κήπος των ηδονών», πηγή έμπνευσης για την οποία υπήρξε ο ομώνυμος αναγεννησιακός πίνακας του Ιερώνυμου Μπος.

O Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Φιλίπ Κεν (Philippe Quesne), γνωστός για τις εικονοπλαστικές και εικονοκλαστικές παραστάσεις του, έχει γοητεύσει επανειλημμένα το ελληνικό κοινό. Μετά τη δυστοπική αλλά και τρυφερά καυστική Μοιραία φάρμα (Farm Fatale) του, με αφορμή την κλιματική αλλαγή, που συνεπήρε πέρυσι το κοινό της Πειραιώς 260, φέτος καταλαμβάνει το Ηρώδειο με μια παράσταση σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ, εμπνευσμένη από τον αναγεννησιακό πίνακα Ο κήπος των ηδονών (π.1500) του Ιερώνυμου Μπος. Το κεντρικό τμήμα αυτού του βιβλικού, σχεδόν ψυχεδελικού τριπτύχου απεικονίζει ένα πανόραμα παράδοξων μορφών σε αδιανόητες περιπτύξεις με φόντο ένα φαντασιακό φυσικό τοπίο, ενώ στα πλευρικά φύλλα απεικονίζονται ο Παράδεισος και οι τιμωρίες της Κολάσεως. Ακριβώς όπως ο Μπος, ο Κεν δημιουργεί ένα αλληγορικό υπερθέαμα, ένα ονειρικό σκηνικό μεταξύ ουτοπίας και δυστοπίας, μακαριότητας και λαγνείας, αινιγματικού και γκροτέσκου, που θυμίζει λούνα παρκ. Η αιώνια διασκέδαση ίσως τελικά να είναι η τιμωρία.

Η φαντασμαγορία του Κεν θα προσαρμοστεί από τον δημιουργό για το Ηρώδειο σε μια παράσταση που θα κλείσει πανηγυρικά το αθηναϊκό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις αρχές του Αυγούστου.

LE JARDIN DES DELICES
Conception, mise en scene et scenographie Philippe Quesne, Collaboration scenographique Elodie Dauguet, Costumes Karine Marques Ferreira, Collaboration dramaturgique Eric Vautrin, Assistanat a la mise en scene Francois-Xavier Rouyer.
Avec Jean-Charles Dumay, Leo Gobin, Sebastien Jacobs, Elina Lowensohn, Nuno Lucas, Isabelle Prim, Thierry Raynaud, Gaetan Vourc’h
Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά Philippe Quesne
Συνεργασία στα σκηνικά Elodie Dauguet
Κοστούμια Karine Marques Ferreira
Συνεργασία στη δραματουργία Éric Vautrin
Βοηθός François-Xavier Rouyer
Ήχος Janyves Coïc
Φωτισμοί Jean-Baptiste Boutte
Σκηνικά αντικείμενα Mathieu Dorsaz
Ενδύτρια – συνεργασία στα κοστούμια Camille Aït Allouache
Συνεργαζόμενος τεχνικός Marc Chevillon
Διεύθυνση σκηνής François Boulet, Martine Staerk
Τεχνικός σκηνής Ewan Guichard
Τεχνικός βίντεο Matthias Schnyder
Τεχνικός φωτισμών Cassandre Colliard
Κατασκευή σκηνικών Ateliers du Théâtre Vidy-Lausanne
Παραγωγή περιοδείας Judith Martin, Elizabeth Gay
Παραγωγή για το Vivarium Studio Charlotte Kaminski
Παίζουν Jean-Charles Dumay, Laurent Gérard alias Èlg, Léo Gobin, Sébastien Jacobs, Elina Löwensohn, Nuno Lucas, Isabelle Prim, Thierry Raynaud, Gaëtan Vourc’h
Παραγωγή Vivarium Studio, Théâtre Vidy-Lausanne


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης