Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ «Γυναίκες της Μεσογείου»

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 19.09.2023
έως Τρίτη 19.09.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Διακεκριμένη Ζώνη: 85€ Α Ζώνη: 75€ Β Ζώνη: 65€ Γ Ζώνη: 55€ Δ Ζώνη: 45€ Ε Ζώνη: 35€ ΣΤ Ζώνη:25€ *ΑΜΕΑ: 15€ / Κρατήσεις για τις θέσεις ΑΜΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897  

Το interactive κι απρόσμενο αυτό project, που τιτλοφορείται «Γυναίκες της Μεσογείου», φέρει πλατιά την υπογραφή της οικοδέσποινας και δημιουργού της παράστασης, Ευανθίας Ρεμπούτσικα! Οι προσφιλείς ήχοι και μελωδίες της Ευανθίας, δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, αλλά ξανοίγονται σε όλη την Μεσόγειο!

Μ’ ένα τρόπο σαγηνευτικό, που συνταιριάζει την υπέροχη μουσική της δημιουργού, με τους ήχους και τις γυναικείες ευαισθησίες ολάκερης της Μεσογειακής λεκάνης.
Η πολυβραβευμένη μας συνθέτης και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα με το ανυπέρβλητο μουσικό της σύνολο, υποδέχονται πέντε κορυφαίες φωνές της Μεσογείου και παρουσιάζουν μαζί στο Ηρώδειο ένα εντελώς καινούργιο, εντυπωσιακό και πάντα ταξιδιάρικο πρόγραμμα
πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια.

Την Ευανθία Ρεμπούτσικα στην σκηνή του Ηρωδείου θα μας παρουσιάσει πέντε εξαίσιες φωνές του κόσμου, όπως η απαράμιλλη Gülseven Medar στα Τουρκικά, η μοναδική Ana Alcaide στα Ισπανικά, η σπουδαία Mor Karbasi στα Εβραϊκά, η πολυτάλαντη Mira Wagih στα Αραβικά και η περίφημη Souad Massi στα Γαλλικά, που είναι και μία από τις πλέον εμβληματικές φωνές της world μουσικής παγκοσμίως. Τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν έχουν γραφτεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες από σπουδαίους και καταξιωμένους στιχουργούς όπως οι: Άρης Δαβαράκης, Ραββίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν, Αγαθή Δημητρούκα,Cagan Irmak,Γιάννης Μελαχροινούδης & Dilek Koc

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το αγαπημένο του κοινού Ρωμαϊκό θέατρο, υποδέχεται μία πρωτότυπη και χωρίς προηγούμενο μουσική παράσταση τις
«Γυναίκες της Μεσογείου»!

Gülseven Medar
Η Gülseven Medar γεννήθηκε στην Τουρκία. Είναι βοκαλίστρια που τραγουδάει
παραδοσιακά της Ανατολίας και Μεσοποταμίας,σε διάφορες γλώσσες της περιοχής. Κυρίως κουρδικά, τουρκικά καθώς και αρμένικα, αραβικά και εβραϊκά παραδοσιακά τραγούδια. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ έθνικ μουσικής και έχει συνυπάρξει στη σκηνή με καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών.

Ana Alcaide
Η Ana Alcaide είναι μουσικός και συνθέτης από το Τολέδο της Ισπανίας. Είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες Ισπανίδες καλλιτέχνες στη λαϊκή και παγκόσμια μουσική σκηνή. Περισσότερες από 600 συναυλίες σε 4 Ηπείρους!!
Η μουσική της σε μεταφέρει σε χώρες μαγικές, αρχαίους χρόνους και μέρη μαγικά. Είναι μια γέφυρα μεταξύ πολιτισμών , μια γιορτή ζωής κι ελπίδας.
Για την Ana Alcaide η μουσική είναι το όχημά της «για να φτάσει στην ομορφιά, το διάλογο και τη συνάντηση».

Mor Karbasi
Η Mor Karbasi γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, από μητέρα Μαροκινής καταγωγής και πατέρα περσικής καταγωγής. Συνδυάζει την παραδοσιακή περσική και μεσογειακή μουσική με σύγχρονες επιρροές. Τα τραγούδια της συχνά μιλούν για την αγάπη, την απώλεια και την αναζήτηση της ταυτότητας.
Η σεφαραδίτικη καταγωγή της είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινά ένα ταξίδι,
φωνητικά και μουσικά δημιουργώντας το δικό της μοναδικό στυλ και ήχο.

Mira Wagih
Η Mira Wagih γεννήθηκε στο Κάιρο. Είναι γνωστή για την εκφραστική φωνή της και τους συναισθηματικούς της στίχους. Η μουσική της είναι ένα μείγμα αραβικής παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης ποπ μουσικής.

Souad Massi
Η Souad Massi γεννήθηκε στο Αλγέρι. Από την αρχή η μουσική της ήταν μια συνάντηση από αντιθέσεις και πολιτιστικές μίξεις. Μελέτησε κλασική μουσική παράλληλα με την αραβο-ανδαλουσιανή. Οι στίχοι της μιλούν για ελευθερία και χειραφέτηση, προδοσία, αγάπη και ανθρωπισμό.

Info

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει «Γυναίκες της Μεσογείου»
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου – Ώρα έναρξης: 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού



 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης