Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης: Προβολές της ταινίας της Βάλερυ Κοντάκου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

ΠόληΕναρξηΛήξηΧώροςΔιεύθυνσηΤηλέφωνο 
Θεσσαλονίκη6/4/202312/4/2023 
Αθήνα7/4/20237/4/2023 
Τιμή καθημερινά | 19:00 

Την επιτυχημένη πορεία του συνεχίζει το ντοκιμαντέρ «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης», με την απίστευτη ιστορία της Βάλερυ Κοντάκου, στο Άστορ για την Αθήνα και στην αίθουσα Σταύρος Τορνές για Θεσσαλονίκη.

Με μια ενθουσιώδη sold out προβολή ξεκίνησε «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» (Queen of the Deuce) της Βάλερυ Κοντάκου την κυκλοφορία της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Νοέμβριο, στο Φεστιβάλ DOC NYC, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς, αλλά και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Η Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης έκανε την πρώτη της γνωριμία με το σινεφίλ κοινό της Αθήνας την Παρασκευή 31 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας Βάλερυ Κοντάκου και ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος καλωσόρισαν το κοινό με μια συναρπαστική εισαγωγή για την εποχή των 70s στη Νέα Υόρκη, όπου μεσουράνησε η μοναδική πρωταγωνίστρια Τσέλι Γουίλσον, ενώ μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τη Βάλερυ Κοντάκου και τον συν-σεναριογράφο του ντοκιμαντέρ Χρήστο Αστερίου, την οποία συντόνισε ο Θανάσης Πατσαβός, διευθυντής παραγωγής της ταινίας και curator του Exile Room.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ της Βάλερυ Κοντάκου Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης ήταν υποψήφια για το Βραβείο Κοινού Fischer στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ κέρδισε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) για την καλύτερη ελληνική ταινία από το Επίσημο Πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία

Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του ’70, η νέα ταινία της Βάλερυ Κοντάκου, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (Queen of the Deuce), αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον. Μια χαρισματική και πρωτοπόρα Ελληνοεβραία, λεσβία, δαιμόνια επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η Τσέλι γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, για να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία πάθους, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια, σεξουαλικότητα και Αμερικανικό Όνειρο.

Προβολές

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ δίνει νέο ραντεβού με το κοινό της Αθήνας στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ , ενώ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη 6-12 Απριλίου, καθημερινά στις 19:00, στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές.

Αθήνα

Παρασκευή 7 Απριλίου | 22:00 | ΑΣΤΟΡ

Παρουσία της σκηνοθέτιδας, Βάλερυ Κοντάκου
Την προβολή προλογίζουν οι Λεσβίες στα Πρόθυρα

Θεσσαλονίκη

Από τις 6 έως και τις 12 Απριλίου, καθημερινά | 19:00 | Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ αποθήκη Α’ – Λιμάνι 


Κάντε Like το psixagogia.gr