Ανδρόγυνο, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου στο Vault

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 07.05.2022
έως Σάββατο 28.05.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)  

Επιστρέφει το Μάιο στον πολυχώρο Vault η μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου “Ανδρόγυνο”, μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου.

παράσταση «Ανδρόγυνο» παιζόταν στο Vault την περίοδο 2020-2021 όπου διεκόπη με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας. Ανέβηκε ξανά το καλοκαίρι του 2021 στο Our Festival στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και τώρα επανέρχεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Στην πορεία της εξέλιξης της, έχει αναπτυχθεί και εμπλουτιστεί με την οπτική του φύλου μέσα και από την επιστημονική υποστήριξη και βιωματική συνεργασία με την Συμμαχία των Φύλων – Gender Alliance I.

Υπόθεση

Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα επί σκηνής με τη βοήθεια δύο Στερεοτύπων που έχουν παραδώσει το σώμα τους και τον καταστροφικό τους έρωτα στην επιστήμη, αποκαλύπτει στο κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση.

Επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν;

Μαρτυρίες ζευγαριών που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να καταβροχθίσουν ο ένας τον άλλο.

Ταυτότητα παράστασης

Μία μαύρη κωμωδία που συνδυάζει το stand up με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο. Η συνάντηση πολλών και διαφορετικών θεατρικών τεχνικών δημιουργεί μία παράσταση που ποτέ δεν είναι ίδια. Κάθε φορά εξελίσσεται και μεταμορφώνεται ανάλογα με την επίδραση του κοινού. Ταυτόχρονα και αναπάντεχα θίγει το θέμα της έμφυλης βίας και την σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας. 


Κάντε Like το psixagogia.gr