"Δον Ζουάν" του Μολιέρου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Χώρος:Κηποθέατρο Παπάγου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Τηλέφωνο:2132027185-7
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 14.07.2019
έως Κυριακή 01.09.2019
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Γενική είσοδος: 18€ – Προπώληση: 15€ – Κάρτα Δημότη/φοιτητικό: 15€ – Ανέργων/άνω των 65: 12€ Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: • Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Τηλ: 213-2027187,186 - εργάσιμες ημέρες και ώρες. • Κατάστημα Δαναός: Μεσογείων 230 – Χολαργός, τηλ.:210-6528301,303 - εργάσιμες ημέρες και ώρες. • Ταμείο Θεάτρου: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ: 210-65 20 412 - την ημέρα της παραστάσεως από τις 7:00 μ.μ.  
 Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης 
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή 
Σκηνικό: Παναγιώτα Κοκόρου 
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος 
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος 
Κινησιολογία: Σεσίλ Μικρούτσικου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου 
Βοηθός κινησιολόγου: Νικολέττα Καρμίρη 
Διεύθυνση Παραγωγής: Νόρα Φαγά 
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη 
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος ΚουρήςΖέτα ΜακρυπούλιαΜάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού 2019.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΚΥΡΙΑΚΗ 21:00
1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΥΡΙΑΚΗ Δεν έχουν ανακοινωθεί ώρες

   
Κάντε Like το psixagogia.gr

Κηποθέατρο Παπάγου - Δείτε επίσης