Το Τελευταίο Σημείωμα

Χώρος:Πολυχώρος Τεχνόπολις ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου
Τηλέφωνο:2810 821 400
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 18.11.2017
έως Τετάρτη 29.11.2017
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Το Τελευταίο Σημείωμα

Η επιστροφή του Παντελή Βούλγαρη (, καταπιάνεται με μια από τις πιο συγκλονιστικές σελίδες της ελληνικής αντίστασης. Ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού που μπορείτε να απολαύσετε και σε 4-K Ultra bright ποιότητα προβολής μόνο στους κινηματογράφους Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος .

 

Τεχνόπολις: 20:15 & 22:30.

Βιτσέντζος Κορνάρος: 18:00 & 20:15.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων.


  • Είδος: Κοινωνική
  • Διάρκεια: 106'
 

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Ηθοποιοί: Άντρε Χένικε, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Αεράκης, Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Ψαρουδάκης


ΠΗΓΗ: texnopolis.net
Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολυχώρος Τεχνόπολις - Δείτε επίσης