θεατρική παράσταση 'Δύο Θεοί'

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 24.04.2012
έως Τετάρτη 25.04.2012
Έχει Λήξει!
Χανιά  Τρ-Τετ στις 21.00: 15 €, Τετ στις 18.00: 10 € 
ο Θεατρικός Οργανισμός "Νέος Λόγος" παρουσιάζει στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων τη θεατρική παράσταση οι "Δύο Θεοί" του Λένου Χρηστίδη.
Το έργο εκτυλίσσεται κάπου στο μέλλον, με τους δύο ήρωες, τον Πάτρικ και τον Μιγκέλ να βρίσκονται για χρόνια κλεισμένοι σε ένα ίδρυμα, παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό τους στη χρήση κομπιούτερ.
Έξω από το ίδρυμα, ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο υπερκράτη, την Αμερική και την Ευρασία, που με την έναρξη του έργου, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης, με χρήση πυρηνικών όπλων.
Μια σύρραξη, που αν συμβεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στην εξαφάνιση κάθε είδους ζωή στον πλανήτη.
Οι δύο φίλοι τότε, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το κομπιούτερ που κρυφά έχουν φέρει στο δωμάτιό τους, για να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους σε μια δισκέτα, έτσι ώστε αν κάποτε κατοικηθεί ξανά ο πλανήτης, οι νέοι του κάτοικοι, να πληροφορηθούν την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του.
Το προσωπικό και οι άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος, μαθαίνουν το σχέδιο του Πάτρικ και του Μιγκέλ και ζητούν να μπουν σε αυτή τη καταγραφή της Ιστορίας, όχι ως αυτό που είναι, αλλά, ως κάποια σπουδαία πρόσωπα, κερδίζοντας έτσι μια θέση στην αιωνιότητα.
Έτσι, ο Έντι θέλει να γίνει ο Παστέρ, ο Ζήρο–Ζήρο, ο Λίστ, ο Διευθυντής του ιδρύματος, ο Τζώννυ Βαισμίλερ.
Οι δύο φίλοι ικανοποιούν όλα τα αιτήματα, προχωρώντας σε μια τερατώδη παραχάραξη της Ιστορίας και για τον εαυτό τους κρατούν τον υπέρτατο ρόλο. Γίνονται οι Δύο Θεοί που δημιούργησαν κάθε τι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Οι Δύο Θεοί είναι η ιστορία δύο φίλων που αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες και ελλείψει χρόνου, να αποδώσουν στην ανθρωπότητα την αιωνιότητα που της αξίζει.
Είναι η ιστορία δύο ακούσιων συγκατοίκων που αποφασίζουν να δώσουν στους φίλους τους την αιωνιότητα που τους αξίζει.
Είναι η ιστορία δύο κολλητών που αποφασίζουν να δώσουν στον εαυτό τους την αιωνιότητα που τους αξίζει.
Είναι η ιστορία δύο φυλακισμένων που μέσα σε μια στιγμή θα απελευθερωθούν για πάντα.
Είναι η ιστορία δύο άσχετων που μέσα σε μια στιγμή θα γνωρίσουν τα πάντα.
Είναι η ιστορία δύο θνητών που μέσα σε μια στιγμή θα ζήσουν για πάντα.
Είναι η ιστορία της Ιστορίας. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σεζόν (2010-11 και 2011-12) στο Studio Μαυρομιχάλη στην Αθήνα.

Έργο γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο "Κάρολος Κουν", ως το καλύτερο Ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς, ενώ η παράσταση, ήταν υποψήφια για το βραβείο σκηνοθεσίας Ελληνικού έργου, "Κάρολος Κουν", για τη περίοδο 2010 – 11. Η παράσταση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Χανίων και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

Συντελεστές Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί – Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Στέλλα Κρούσκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παρτσάφα

Παίζουν: Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης 
Κάντε Like το psixagogia.gr