Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου

Χώρος:Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο:2103418579
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 02.12.2012
έως Κυριακή 30.12.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα  10€, Κανονικό - 7€ Ομαδικό (άνω των 40 ατόμων) /ειδικά για τις παραστάσεις Δεκεμβρίου & Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) 
«Αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή δεν αγοράζονται, προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά»



Περίληψη…
Η Δροσιά, η Χρύσα και ο Σπίθας βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη που οδηγούσε στο μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Προς μεγάλη τους έκπληξη δεν βρήκαν θησαυρό, αλλά ένα αλλόκοτο πλάσμα που πετάει το χάρτη μακριά λέγοντας: «Από εδώ και πέρα θα σας καθοδηγήσω εγώ!» Η εντολή του είναι να ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία, για να βρει το θησαυρό. Μόνος μπούσουλας ένα ρητό, διαφορετικό για τον καθένα, που ισχυρίζεται ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

«Πάντα να βοηθάς, ποτέ να μη βλάπτεις». «Όλους πάντα ν’ αγαπάς και το φόβο να πετάς». «Η αγάπη δίνει και συγχωρεί, ο εγωισμός παίρνει και λησμονεί».
Το κυνήγι του θησαυρού είναι γεμάτο διασκέδαση, περιπέτειες κι ανατροπές....
Συναντάνε απίθανα πλάσματα μέσα σε ένα δάσος γεμάτο ζωή. Δέντρα, ζώα, πουλιά, γίγαντες και ξωτικά γίνονται αφορμή να αναμετρηθούν… με τον εαυτό τους! Μόνος τους αντίπαλος ο ύπουλος Ίγκο, ο φύλακας του θησαυρού, που προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει με ένα μόνο τρόπο: «την αρνητική έκφραση του εαυτού τους». Θα καταφέρουν να τον νικήσουν και με ποιον τρόπο;

Η παράσταση είναι ένα πολυθέαμα που συνδυάζει με επιτυχία τους παραδοσιακούς τρόπους θεατρικής έκφρασης με τη σύγχρονη τεχνολογία. Με τη χρήση σύγχρονων μέσων (projecting, animation) ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς, ζωντανεύει κι αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς και τους θεατές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Οι ηθοποιοί, ξετυλίγουν το υποκριτικό και κωμικό τους ταλέντο μέσα σε μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων, μουσικής και χορού, καθώς συναντούν γιγάντιες κούκλες, πλάσματα του θεάτρου σκιών και εκφραστικές μάσκες. Τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι θεατές, θα ανακαλύψουν στη διάρκειά της, διαμάντια όπως το θάρρος, η φιλία, η αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Γιατί, όπως λέει και ο ήρωας της παράστασης: «αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή δεν αγοράζονται, αλλά προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα - Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου, Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Μούστος
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνικά - Μάσκες - Κούκλες: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρις

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Λογοθέτη,
Χριστίνα Παπαβασιλείου, Άννα Παπαμάρκου

Διανέμονται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς: Το ειδικό τεύχος του περιοδικού «Ανθρώπινες αξίες» που είναι αφιερωμένο στην παράσταση και τις αξίες που πραγματεύεται. Έχει έγκριση του Υπ. Παιδείας με αριθμό 19420/Γ7 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα σχεδιασμού μαθήματος. «Σας ευχαριστούμε...» (4 σελ.) έντυπο αφιερωμένο στο έργο των δασκάλων.

Οργανώνονται παραστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Οκτώβριος - Δεκέμβριος, καθημερινά, στις 10:00 π.μ.
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 210.5450698, 6947687132-3

TRAILER

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Δείτε επίσης