Anders Moseholm & Thomas Holm

Χώρος:Gallery Genesis ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Χάριτος 35, Κολωνάκι
Τηλέφωνο:2117100566
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 20.11.2012
έως Σάββατο 15.12.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
Η έκθεση έχει την υποστήριξη των Πρεσβειών της Δανίας και της Σουηδίας.



Η Πρέσβειρα της Δανίας κ. Mette Knudsen & ο Πρέσβης της Σουηδίας κ. Håkan Malmqvist θα εγκαινιάσουν την έκθεση και θα καλωσορίσουν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται στα εγκαίνια.



Η έκθεση με τον τίτλο «DYNAMIC DETOUR» είναι το αποτέλεσμα μία συνεργασίας δύο μεγάλων καλλιτεχνών από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Υπάρχει μία κοινή τάση στα έργα του Thomas Holm από την Σουηδία & του Anders Moseholm από την Δανία. Μια αντανάκλασης συνυφασμένων πολύπλοκων σχημάτων στις ζωγραφικές τους - στα διαχυτικά ριχτάρια του Thomas Holm και στα έντονα παλλόμενα αστικά τοπία του Anders Moseholm

Μερικές φορές υπάρχει μια ορθολογιστική λογική απεικόνισης στο έργο και άλλες η προοπτική είναι παράλογη και διαστρεβλωμένη.

Όπως και η ζωή στο σύγχρονο κόσμο.
Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την πραγματικότητα -αν και διαστρεβλωμένα- οι δρόμοι μπορούν να μοιάζουν γνωστοί και τα κτίρια να μας θυμίζουν πόλεις που έχουμε επισκεφτεί… όμως οι πίνακες του Anders Moseholm δεν απεικονίζουν κάποιον δρόμο της Ν. Υόρκης, της Σανγκάη, του Μπουένος Άιρες ή του Λονδίνου ...

Τα ριχτάρια του Thomas Holm αγκαλιάζουν τα σώματα σαν γνώριμα φορέματα υψηλής ραπτικής δεν είναι όμως τίποτα άλλο πάρα μέτρα υφασμάτων που παίζουν ρόλο ρούχων!

…Στην τέχνη των δύο καλλιτεχνών υπάρχει μία συσχέτιση με τον τρόπο που μία φωτογραφία περιγράφει την πραγματικότητα.

…Με τον τρόπο που ζωγραφίζουν προσπαθούν να μεταφέρουν ότι και μια φωτογραφία στην απεικόνιση της πραγματικότητας - μόνο που και αυτό αμφισβητείται από την υποκειμενική στάση της ζωγραφικής του.

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 11.00-22.00 - Τετάρτη - Σάββατο: 11.30-15.30

Κάντε Like το psixagogia.gr

Gallery Genesis - Δείτε επίσης