Αντικριτικοί Αγώνες

Χώρος:Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο:2103418579
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 07.11.2012
έως Τετάρτη 28.11.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Είσοδος ελεύθερη 
Οι αντικριτικοί, μεταολυμπιακοί «μικρού μήκους» αγώνες, αρχίζουν το απόγευμα (06:00 μ.μ. έως 08:00 μ.μ.) την πρώτη Τετάρτη του μηνός Νοεμβρίου του 2012. Κύριο θέμα τους, όχι απαραιτήτως αποκλειστικό, θα έχουν την ύπαρξη, ή την ανυπαρξία κρίσεως και κριτικής στην Ελλάδα. Συμμετέχουν, εκόντες, άκοντες, εκτός από το αποτελούμενο, από νέους αδιακρίτως ηλικίας ακροατήριο, ως προσκεκλημένοι του Πάρι Τακόπουλου, αντιστρόφως ανάλογα προς τις υποχρεώσεις τους και χωρίς σειράν προτεραιότητος, αλφαβητικήν ή αριθμητικήν, : ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Χαρά Μπακονικόλα, η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρένη Πιττακή, η Έλλη Σολομωνίδου, ο Δημήτρης Τσατσούλης, ο Νίκος Καλαμό, ο Ανδρέας Στάϊκος, ο Μήτσος Κασόλας, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γκίκας και ίσως κι άλλοι φίλοι. Έκτακτη παρουσία, κατά τους κανόνες των πιθανοτήτων, του Κώστα Γεωργουσόπουλου.



Οι κριτικοί αυτοί αντικριτικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης υπό την διεύθυνση του Πάρι Τακόπουλου, συμπίπτουν όχι εντελώς τυχαία με την έκδοση του τετάρτου τόμου των «Αντικριτικών» του από τις εκδόσεις «Καλλιγράφος». Ο τέταρτος τόμος αυτός, των «Αντικριτικών» θα καλύπτει κριτικά την θεατρική περίοδο από το 2005 έως το 2012, ένα έτος ανοιγοκλείνον πενήντα πέντε χρόνια κριτικής, και αντικριτικής, εντατικής αυτοθεραπείας του συγγραφέα.
Σημειωτέον ότι το έτος 2012 θα ηδύνατο να χαρακτηρισθεί, κατά αποκαλυπτικήν εξομολόγηση του ιδίου, και σαν ιδικόν του έτος, διότι μετά από την ήδη προ διετίας, κυκλοφορήσασα από τις εκδόσεις «Ποταμός», συλλογή του «Τα Ποιητικά 2012-1950» και την προηγηθείσα έκδοση του 2003, σε δύο τόμους από τα Ελληνικά Γράμματα των «Θεατρικών» του, καθώς και την πρόσφατη επανέκδοση σε ένα τόμο των δύο τόμων της Κενής Διαθήκης από τον «Καλλιγράφο», θα κυκλοφορήσει και ένα ειδικό αφιέρωμα για την Κενή Διαθήκη του Πάρι Τακόπουλου, συνοδευόμενο από επεξηγηματικό αυτοβιογραφικό και των δυό τους, φέρον τον περιζήτητο τίτλο : «Η Κενή Διαθήκη δι’ Αναρχαρίους». Επίσης θα έχουν εκδοθεί πρό του τέλους του 2012 και όλα – όχι απαραιτήτως «άπαντα» – τα πεζά του, τα πρωτοεκδοθέντα από τον Ίκαρο δύο μυθιστορήματά του, το «Κλεινόν Άστυ» (ελληνικά και αγγλικά) και οι «Αποστάται» (μόνο ελληνικά, γιατί στα αγγλικά έχει ήδη εκδοθεί από τις εκδόσεις Shoestring Press Publications), και οι δύο τόμοι των διηγημάτων του, ή σωστότερα των “short stories” του (ένα είδος άγνωστο στα ελληνικά και ως εκ τούτου αμετάφραστο) : οι «Βίοι Ακατάλληλοι» και το «Τις ο Λαλών».

Είσοδος ελευθέρα διά πάντα ελεύθερο «συσκεπτόμενο» έλληνα και ξένο. Για την κάθε ομιλία του συγγραφέα, ή μάλλον συνομιλία με το τιμώμενο πρόσωπο, θα υπάρχει ειδικό βοηθητικό δελτίο με «ακανθολογία» από διαφορετικά κριτικά κείμενα του Πάρι Τακόπουλου, αναλογούντα και δυσαναλογούντα εις την ενότητα του θέματος εκάστης Τετάρτης.

Τετάρτες: 7, 14, 21, 28 Νοεμβρίου 2012, 18:00 -20:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος

Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 210 3418579, Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:00


Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Δείτε επίσης