Αστερισμοί, του Νικ Πέιν από την ομάδα Freek στο Θέατρο 104

Χώρος:Θέατρο 104 (Black Box) ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Τηλέφωνο:2103455020
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 20.02.2023
έως Πέμπτη 02.03.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Είσοδος Ελεύθερη 

Η ομάδα Freek, της FONACT, παρουσιάζει στο Θέατρο 104 το έργο «Αστερισμοί», του Νικ Πέιν, σε σκηνοθεσία Laurent de Montalembert.

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια;

Το έργο «Αστερισμοί» (Constellations) του Νικ Πέιν ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του «Αστερισμοί» από τον θίασο Freek, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από την σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Laurent de Montalembert

Το Constellations είναι ένα θεατρικό έργο που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ζωής και θανάτου. Σκοπός του συγγραφέα ήταν να προστατέψει τους άλλους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, από το αναπάντεχο συναίσθημα του πένθους και της απώλειας. Ήταν ο τρόπος του να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του. Το έργο πραγματεύεται τον θάνατο στο πλαίσιο μίας ιστορίας έρωτα και αγάπης δυο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να’ ναι ο καθένας από εμάς. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει σε πολλά παράλληλα σύμπαντα προκειμένου να νιώσουμε πώς έχουμε όλο τον χρόνο που κάποτε στερηθήκαμε με κάποιον που αγαπήσαμε και χάσαμε. Το έργο θέτει ένα σημαντικό ζήτημα που μας αφορά όλους, είτε μας αρέσει είτε όχι: ποιο είναι το δικαίωμα μας σε ένα αξιοπρεπές τέλος; Τι θα συνέβαινε αν είχε κανείς την επιλογή να τελειώσει την ζωή του; Θα έβρισκε ελπίδα μέσα σε αυτήν την επιλογή; Ως δημιουργός και σκηνοθέτης, το πάθος μου και ο στόχος μου είναι να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από μία συλλογική εμπειρία, η οποία ίσως μας σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρωπιά μας. Το Constellations είναι ένα μοναδικό θεατρικό κείμενο που μπορεί να το καταφέρει.

Isabella Covelli

Πέρα από τις εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο κλάδων, τόσο η φυσική όσο και το θέατρο προσπαθούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση και τα άλυτα μυστήρια της ζωής – χωρίς όμως πάντα να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα. Το συγκεκριμένο έργο αποκαλύπτει αυτήν την ομοιότητα με έναν τρόπο διαφωτιστικό. Ο απώτερος στόχος της ομάδας Freek μέσα από το Constellations είναι να θέσει ερωτήματα, όχι να προσφέρει απαντήσεις. Τι σημαίνει ερωτεύομαι παρά τις συνθήκες; Ποια είναι η πιο ηθική επιλογή όταν σε καταδικάζει μια ανίατη ασθένεια; Μπορούμε να ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι την ζωή μας ή είμαστε μέρος μιας φυσικής πραγματικότητας που έχει προκαθορισμένο μέλλον; Κάθε νέος καλλιτέχνης πρέπει σε κάποια φάση της ζωής του να αποδεχτεί πώς κάποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Την ιδέα αυτήν έχω προσπαθήσει να αφομοιώσω ενάντια στους φόβους μου, ούσα βοηθός σκηνοθέτη για πρώτη φορά, σε αυτήν την παραγωγή. Στην προσπάθειά μου ανακάλυψα πως όταν υπάρχει περιθώριο για αμφιβολία, υπάρχει περιθώριο και για εξέλιξη.

Ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Επτά νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Laurent de Montalembert
Βοηθός σκηνοθέτη: Isabella Covelli
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χάρου
Sound Design: Κάλλια Γερακιανάκη
Παραγωγή: FONACT – Fontainebleau School of Acting
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Αφίσα: Léa Riggi

Ηθοποιοί:

Alexander Perez Buchanan
Margherita Morchio
Amalie Macnaughtan
William Medland
Αμαλία Σγουμποπούλου
Annie Utzschneider 



Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο 104 (Black Box) - Δείτε επίσης