«Platform B, ένας αγώνας σιωπής», από την ομάδα χορού Indak Dance Co στο Θέατρο Ροές

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 17.02.2023
έως Κυριακή 26.02.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Γενική είσοδος: 15€ | Μειωμένο: 12€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ και γκρουπ)  

Η ομάδα χορού “Indak Dance Co” της Εύας Σταυρογιάννη παρουσιάζει την «Platform B, ένας αγώνας σιωπής», μια παράσταση με βασικό της άξονα τη βία και τις συνέπειές της, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Είναι πιθανό μια μαύρη τρύπα να μας ρουφάει συνεχώς προς μια καθοδική πορεία; Είναι ένας αγώνας σιωπής ανάμεσα στις λέξεις που κάνει τη γλώσσα τραχιά και δυσνόητη; Είναι μια συνεχής συναισθηματική παράταση στο διηνεκές;

Πέντε άνθρωποι γεννιούνται επί σκηνής μέσα σε μία «μαύρη τρύπα» εξερευνώντας διαρκώς, μέσα από μια σειρά κινησιολογικών ιδεών, την πολύπλευρη και ταχύρρυθμη ανάπτυξη ενός κακοποιητικού περιβάλλοντος και τις αναπόφευκτες τριβές που προκύπτουν όταν η αισθητικότητα της πρόσληψης υπερβαίνει τη σοφία της νόησης.

Πώς το κοινωνικό πλαίσιο επηρεάζει ένα βαθιά κακοποιημένο άτομο; Πώς η ίδια η κοινωνία αντιμετωπίζει τη βία που υφίσταται ένας άνθρωπος, είτε σεξουαλική είτε ψυχολογική ή ακόμη και λεκτική;

Μέσα από τη μουσική και τον λόγο, οι ερμηνευτές καλούνται να μεταδώσουν την κίνηση ως μία πράξη. Το σώμα γίνεται ένα με τις ηχητικές συνθήκες που επικρατούν και διηγείται το πώς η κίνηση κάνει τις λέξεις πιο ουσιαστικές και κατανοητές.

Platform B, ένας αγώνας σιωπής
Συντελεστές

Σύλληψη – Χορογραφία: Εύα Σταυρογιάννη
Ερμηνεύουν: Νίκος Γονίδης, Αναστασία Μήλου, Κατερίνα Μοίρα, Σπύρος Ντόγκας, Εύα Σταυρογιάννη
Φωνή: Φάνης Μουρατίδης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Digitaria
Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Μαλτέζου
Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος
Βίντεο: Τάσος Αποστόλου, Αντώνης Καϋμένος
Αφίσα: Μαρία Γεροντιδάκη
Παραγωγή: INDAK Dance Company
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We Will

Διάρκεια: 60′

Εύα Σταυρογιάννη

Η Εύα Σταυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κρατική Ακαδημία Χορού της Μόσχας από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Εκεί, συνεργάστηκε με το θέατρο Μπολσόι στα έργα «Ωραία Κοιμωμένη», “Bayadera”, “Le Corsaire” κ.ά. Μέντορας της υπήρξε η Maya Mikhaylovna Plisetskaya, ενώ συνεργάστηκε και με τους Yuri Grigorovich και Vladimir Vasiliev.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού όπως: IBC Vama, IBC Berlin, IBC St. Petersburg, κ.ά. Το 2021 αποφοίτησε από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Έκτοτε, ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Αμερικής έχοντας σημειώσει συνεργασίες με τους Complexions, την Yue Yin και τους Whim W’Him. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα σύγχρονου και κλασικού χορού. Το 2022 ίδρυσε τη δική της ομάδα χορού “Indak Dance Co” με την οποία ετοιμάζει και την πρώτη της δουλειά με τίτλο «Platform B, ένας αγώνας σιωπής».

Από την Κρατική Ακαδημία Χορού της Μόσχας και τα Μπολσόι στην Αθήνα με μια παράσταση χορού ενάντια στη βία

 
Κάντε Like το psixagogia.gr