«Πέρα από το ορατό - Η Μεγάλη Εικόνα»

Χώρος:Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλαστήρα & Ρωμανού
Τηλέφωνο:2810229618
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 05.11.2022
έως Πέμπτη 17.11.2022
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Γενική είσοδος: 7 ευρώ Μειωμένο εισιτήριο για μαθητές, ανέργους, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, 4 ευρώ 

Μια διαφορετική έκθεση...
Μια έκθεση Φωτός και Σκιάς...
Σκουπιδιών και Θησαυρών...
Αταξίας και Τάξης...
Υλικών και Άυλων
Τέχνης και Φιλοσοφίας...
Διασκέδασης και Διδακτισμού...

Η εθελοντική πρωτοβουλία, Η Μεγάλη Εικόνα, που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία και τον εγκλεισμό, ολοκληρώνεται με την έκθεση γλυπτών του Τριαντάφυλλου Βαΐτση.
Η Μεγάλη Εικόνα πλαισιώθηκε από παιδαγωγούς σε όλη την Κρήτη που προσφέραν ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Σκοπός της έκθεσης είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσα από την τέχνη και μέσα από παιδαγωγικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πεδίο (νηπιαγωγεία, σχολεία, τα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης κλπ.). Μέσω ελεύθερης παρακολούθησης διαδικτυακές ομιλίες και σεμινάρια με αξιόλογους επαγ-γελματίες ψυχικής υγείας, «φωτίσαμε» τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών, βοηθώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν σε θέματα γύρω από την ψυχική ανθεκτικότητα, τη διαχείριση προβλημάτων, τη θετική επικοινωνία, τα κοινωνικά στερεότυπα κ.ά.
Η έκθεση έρχεται να ολοκληρώσει την παραπάνω πρωτοβουλία και να μας ωθήσει να βλέ-πουμε περισσότερα... Πέρα από το Ορατό... Υπάρχουν αντικείμενα, καταστάσεις, γεγονότα που δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Αν όμως τα δούμε από συγκεκριμένο σημείο, «κουμπώ-νουν» τα υλικά και οι παράμετροι και μπορούμε πια να τα κατανοήσουμε...
Τα ακατάληπτα γλυπτά της έκθεσης, μέσω του φωτός, μας δίνουν απόλυτα κατανοητές εικόνες και μας περιγράφουν το βίωμα της πανδημίας, όπως το έζησε ο δημιουργός των έργων. Ο επι-σκέπτης, μέσα από τις εικόνες, τα συναισθήματα και τις οπτικές της έκθεσης, θα διασκεδάσει, θα προβληματιστεί, θα διδαχθεί...

Αυτό που βλέπουμε είναι πάντοτε
λιγότερο από αυτό που κοιτάμε...
Εντυπωσιακές σκιές που δημιουργούνται από περίεργα και άμορφα γλυπτά.
Ταξιδέψτε σε μια έκθεση όπου το φως ζωγραφίζει στους τοίχους.
Δείτε αυτό που δεν φαίνεται...

Η έκθεση είναι μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και του Μεγάλου Xορηγού Metaxa Hospitality Group. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο «Πίσω από την Εικόνα» με ομιλητές τις νηπιαγωγούς Αγάπη Λιαπάκη και Αθηνά Χρονιάρη, τον συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη και τον εικαστικό Τριαντάφυλλο Βαΐτση.

Προσκαλούμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά. τις εξής ώρες: 9:00-13:00 και 17:00-21:00.  


Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Δείτε επίσης