Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό Θέατρο

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 21.06.2022
έως Τρίτη 21.06.2022
Έχει Λήξει!
Θεσσαλονίκη  Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής προσφέροντας στο κοινό της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα με το οποίο θα εμφανιστεί λίγες ημέρες μετά στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

O εξαίρετος Σουηδός βιολονίστας Daniel Lozakovich έχει κατακτήσει, στα 20 του χρόνια, ολόκληρο τον κόσμο με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του και την καθαρότητα του ήχου του, με τους ειδικούς να τον συγκρίνουν με μυθικές μορφές του παρελθόντος, όπως τους Christian Ferras και Jascha Heifetz.

Ο Lozakovich ερμηνεύει το αριστουργηματικό ‘Κοντσέρτο για βιολί’ του Τσαϊκόφσκι, με το σπάνιο μελωδικό πλούτο και τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και συναισθημάτων που συναρπάζουν. Το πρόγραμμα ξεκινά με το ‘Λυρικό ιντερμέτζο’ του Έλληνα συνθέτη Γεώργιου Αξιώτη σε μουσικολογική επιμέλεια Βύρωνα Φιδετζή και ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική συμφωνική σουίτα ‘Σεχραζάτ’ του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, που είναι βασισμένη στη διάσημη συλλογή παραμυθιών ‘Χίλιες και μια νύχτες’.

Πρόγραμμα:

Γεώργιος Αξιώτης (1875-1924): Λυρικό ιντερμέτζο
(Μουσικολογική επιμέλεια και δωρεάν παραχώρηση υλικού: Βύρων Φιδετζής)

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893): Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 35

Nikolai Rimsky-Korsakov (1844-1908): «Σεχραζάντ», συμφωνική σουίτα, έργο 35

Παραγωγή Κ.Ο.Θ. – Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 
Κάντε Like το psixagogia.gr