Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Thirst, της Ερμίρα Γκόρο στην Πειραιώς 260

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 03.06.2022
έως Δευτέρα 06.06.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 17€ | ΖΩΝΗ Α΄ 12€ | ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10€ | ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€  
Η Ερμίρα Γκόρο έρχεται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022, με την παράστασή της “Thirst”.

H καταξιωμένη χορογράφος και παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ, Ερμίρα Γκόρο, επιστρέφει με το νέο έργο της Thirst, μια παράσταση-εμπειρία πάνω στην πανάρχαια, πάντα πολύτιμη σύλληψη της τελετουργίας. Με όχημα μια ομάδα έξι χορευτών και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου, το έργο εξερευνά το πώς η σύγχρονη τέχνη μπορεί να συμμετάσχει στην αναζήτηση ή καλύτερα, την ίδια την επινόηση «νέων» τελετών, αναγκαίων για την επιβίωσή μας.

4 Ιουνίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με την Ερμίρα Γκόρο. Συντονίζει η Παρασκευή Τεκτονίδου.

«Σε μια εποχή κατά την οποία τα «τελετουργικά» έχουν εξατομικευτεί, αποσπαστεί από τον ιστό της κοινότητας, πώς ανιχνεύουμε τη σωματική μνήμη που ενυπάρχει σε κάθε αυθεντική τελετουργία και τι ακριβώς επιβιώνει; Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο, παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ, στο νέο της έργο αποφεύγει σκόπιμα τη νοσταλγική ματιά που συλλαμβάνει την τελετουργία ως συγκροτητικό «μύθο». Έξι χορευτές, με οδηγό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου, αναζητούν κάτι που ενδεχομένως δεν μπορεί πλέον να βρεθεί. Εκλάμψεις μνήμης, θραύσματα κίνησης, κελύφη βιωμάτων, όλα διατρέχουν το ερώτημα της αρχής: αν η τελετουργία υπάρχει στην κυτταρική μνήμη της κοινότητας, τι ακριβώς μας λέει για τη σημερινή σύστασή της και τα σώματα που προσπαθούν να την επιτελέσουν;»


 
Κάντε Like το psixagogia.gr