Ποesis: Παρουσίαση δίσκου των Poesis Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χώρος:Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλέφωνο:210 7282000
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 02.06.2022
έως Πέμπτη 02.06.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  7€ |12€  

Οι “Poesis Quartet”, που αποτελούν το νέο μουσικό project του Gilad Atzmon, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το album τους “Πoesis” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω ζώντας στη Ελλάδα, είναι να παίξω μουσική ελληνική, σε Έλληνες. Αυτό που θέλω, είναι ν’ αγγίξω το άρωμα, να νιώσω τη γεύση της νέας μου μουσικής, αυτής που κάνω τώρα με το “Ποesis Quartet” – με Π κεφαλαίο» συνηθίζει να λέει ο Gilad Atzmon, ένας διάσημος και πολυταξιδεμένος μουσικός, συνθέτης αλλά και συγγραφέας που εγκατέλειψε το Λονδίνο για να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Παλιομοδίτικος αλλά και σύγχρονος, ορμητικός και μαγευτικός ο ήχος του “Ποesis Quartet” που βρήκε τον τρόπο να συνδέσει τον ήχο του Artie Shaw και του Bechet μ’ αυτόν του Πετρολούκα.

Τα τραγούδια και τα κομμάτια του διεθνούς ρεπερτορίου που ερμηνεύονται από το «Poesis Quartet» σε αυτή την ξεχωριστή παράσταση είναι συνθέσεις των Nino Rota, Django Reinhardt, Sidney Bechet κι επιτυχίες της Marlene Dietrich που συναντούν κάποια originals ομογενοποιημένα με την υπόλοιπη μουσική.

Οι “Poesis Quartet” είναι:

Φωνή: Tali Atzmon
Μπαντονεόν, κιθάρα: Roman Gomez
Κοντραμπάσο: Γρηγόρης Θεοδωρίδης
Σαξόφωνο, κλαρινέτο: Gilad Atzmon

Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα:

Η Tali Atzmon ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός και τραγουδίστρια στο Ισραήλ. Μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή έγινε μέλος της Εθνικής Θεατρικής Σκηνής του Ισραήλ. Τα τελευταία χρόνια η Tali λειτουργεί ως τραγουδίστρια και συνθέτρια, καθώς έχει σχηματίσει μαζί με τον σύζυγό της Gilad το Κουαρτέτο Ταλίνκα. Το Κουαρτέτο έχει εκδώσει 2 αναγνωρισμένα άλμπουμ, το ‘Talinka’ και το ‘Rainbow Over Kolonaki’.

O Roman Gomez παίζει πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα, είναι συνθέτης και ενορχηστρωτής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής σε μια οικογένεια τάνγκο. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην Αργεντινή. Αργότερα ο Roman μετακόμισε στη Ρώμη, όπου συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως o τζαζ συνθέτης Daniele Sepe και οι τραγουδιστές Sara Montiel, Lucio Dalla, Edoardo de Angelis, Tony Esposito και άλλοι. Πλέον ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης σπούδασε κοντραμπάσο στο Royal Conservatoire The Hague, στην Ολλανδία. Έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παίζοντας σε φεστιβάλ και τζαζ δρώμενα στην Ευρώπη, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο, στη Σαγκάη, στο Λονδίνο και στην Κοπεγχάγη. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους τζαζ μουσικούς στην Ευρώπη, όπως ο Juraj Stanik, o Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz. Προετοιμάζει επίσης τη συνεργασία του με τον Ιάπωνα πιανίστα Mikiko Nagatake.

Ο Gilad Atzmon είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος Βρετανός τζαζ μουσικός και επιτυχημένος συγγραφέας. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Pink Floyd, Robert Wyatt, Waterboys, Paul McCartney, Ian Dury & the Blockheads και πολλοί ακόμα. Περιοδεύει τον κόσμο με την μπάντα του Orient House και έχει εκδώσει πάνω από 15 σόλο άλμπουμ με τις εταιρίες Enja Records, Harmonia Mundi, World Village, Irida Music και άλλες.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Δείτε επίσης