Fide Koksal... μια φωνή από το Αιγαίο

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 21.02.2012
έως Τρίτη 21.02.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα  10€ (με ένα ποτό)  



H Fide Köksal …Είναι μια φωνή που έρχεται από το Αιγαίο… τραγουδάει τις μελωδίες και τους στίχους από την Ανατολία και την Ελλάδα, που χορεύουν σε αρμονία… τίποτα δεν είναι «ξένο»… ένα ταξίδι ακόμα, σε ένα καράβι που πλέει στα νερά της μουσικής…
Μια υπέροχη παράσταση, με τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, αλλά και άλλες μεσογειακές χώρες, μέσα από την μοναδική φωνή και την αέρινη παρουσία της Fide Köksal και των συνεργατών της:
Νάσσος Σωπύλης – Πιάνο
Γιώργος Παχής – Μπουζούκι
Μιχάλης Καταχανάς – Βιόλα
Δημήτρης Στασινός – Κοντραμπάσσο/Κιθάρα
Σπύρος Τσούτσης – Κρουστά
Την Fide koksal, θα προλογίσει ο Μίμης Πλέσσας.

Η Fide Köksal γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σμύρνη. Ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρή ηλικία όπου συμμετείχε στην χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική στην Ακαδημία των Τεχνών Müjdat Gezen.
Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο Istanbul University Conservatory στο τμήμα του Μουσικού Θεάτρου.
Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα όπου συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Παράλληλα, με την καριέρα της στο τραγούδι συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά “Ματωμένα Xώματα”, όπου συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε δύο τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου, σε δικούς της στίχους.
Το Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με τίτλο “Bridges” που περιλαμβάνει 10 τραγούδια του συνθέτη. Τους Τουρκικούς στίχους, σε ελεύθερη προσαρμογή, υπογράφει η ίδια η Fide Köksal.
Το 2012 θα κυκλοφορήσει το 2ο CD με μουσική των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νάσσου Σωπύλη, Doğan Sovuksu και άλλων, σε δικούς της στίχους.

Κάντε Like το psixagogia.gr