Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας, του Δημήτρη Δημητριάδη στο θέατρο Άνετον

Χώρος:Θέατρο «Άνετον» ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Παρασκευοπούλου 42, Κέντρο
Τηλέφωνο:6942841714
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 10.05.2022
έως Πέμπτη 12.05.2022
Έχει Λήξει!
Θεσσαλονίκη  12€ κανονικό, γενική είσοδος | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων  

Το αιρετικό και άκρως επίκαιρο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη ο «Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, επιστρέφει στο Θέατρο Άνετον στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2022 για τρεις μόνο παραστάσεις.

Μετά τη θερμή υποδοχή του κοινού και την ολοκλήρωση δυο κύκλων παραστάσεων στο Θέατρο Αμαλία και στο Μπενσουσάν χαν την περίοδο 2021-2022, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης επιλέγει το “Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, ένα κείμενο που απαντά στην εχθρότητα, στους περιορισμούς και στα «πρέπει» των ανθρώπων.

«Μισώ το πριν, όλο το πριν. Το πριν είναι γεμάτο από κενά, καθυστερήσεις, εκκρεμότητες και απαγορεύσεις, ρήγματα και χάσματα και απορρίψεις»

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς διεθνώς, αφορμάται από το μυθικό πρόσωπο της προφήτισσας Κασσάνδρας γράφοντας έναν φρενήρη μονόλογο, ένα ποιητικό σώμα στο οποίο η Κασσάνδρα καταρρίπτει όλες τις δεσμεύσεις του παρελθόντος αποκαλύπτοντας τες αποτυχημένες και διακηρύσσει την ολική επικράτηση και απόλυτη αποδοχή του ανθρώπινου πόθου στη ζωή όλων.

«Το σώμα όσες φορές κι αν το δεις, όσο κι αν το γνωρίζεις, ποτέ δεν το έχεις δει, ποτέ δεν το γνωρίζεις»

Ο πύρινος λόγος του συγγραφέα χαράσσεται στο σώμα της ηθοποιού που πασχίζει και δονείται να τον επικοινωνήσει στον θεατή καταργώντας τη θεατρική σύμβαση. Η Τρωαδίτισσα ανάγεται σε ιεραπόστολο, κατακτά την αυθυπαρξία, περιφρονεί τα δεσμά της παλιάς ηθικής, καταργεί την εποχή των περιορισμών, των σεξουαλικών αγκυλώσεων, της συστολής και απαιτεί από όλους εμάς να δεχθούμε το δώρο που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας.

Σε ένα σκηνικό τοπίο γεμάτο από τα συντρίμμια μιας εποχής που πέρασε, η Κασσάνδρα πατάει επάνω στα ερείπια της «πριν» εποχής φέρνοντας τους θεατές αντιμέτωπους με το παρόν και προσκαλώντας τους να υπερβούν τα όρια και να ανακαλύψουν από που αρχίζει το ανθρώπινο σώμα.

«Χάσαμε τη ζωή μας για το τίποτα. Χαρείτε όμως» 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο «Άνετον» - Δείτε επίσης