«Amade: The Real Mozart» σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Αντωνιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Χώρος:Θέατρο «Άνετον» ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Παρασκευοπούλου 42, Κέντρο
Τηλέφωνο:6942841714
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 08.04.2022
έως Κυριακή 10.04.2022
Έχει Λήξει!
Θεσσαλονίκη  Είσοδος ελεύθερη 

Μετά τις sold out παραστάσεις στο MOMus- Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ο Χριστόφορος Αντωνιάδης παρουσιάζει αυτήν τη φορά στο πλαίσιο της διοργάνωσης Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2022 του Δήμου Θεσσαλονίκης, την εμπλουτισμένη και ακόμα πιο σουρεαλιστική εκδοχή της avant-garde περφόρμανς «Amadé: The Real Mozart».

‘’Σάλτσμπουργκ.

27 Ιανουαρίου. Ημέρα γενεθλίων του Μότσαρτ. Ένα Διονυσιακό δείπνο στην αυτοκρατορική αυλή. Οικοδεσπότης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φον Κολορέντο. Επίτιμος προσκεκλημένος ο μουσικός της αυλής, ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕ ΜΟΤΣΑΡΤ.

Για να εξυμνηθεί για τις υπηρεσίες του ή για να τιμωρηθεί για τις επιλογές του;

Μέσα σε μια γιορτινή νύχτα….

Ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής του μουσικοσυνθέτη που δε φοβήθηκε να επαναστατήσει κόντρα στα μουσικά και όχι μόνο στερεότυπα της εποχής.

Έσπασε τα σίδερα του χρυσού κλουβιού που τον είχαν τοποθετήσει ως προϊόν επίδειξης και διέσχισε τους δικούς του ουρανούς.

Ο σκανδαλιάρης, αθυρόστομος, αιώνιος έφηβος, αυτή η σκοτεινή μουσική ιδιοφυΐα με τις πανανθρώπινες ανησυχίες, αυτοσαρκάζεται, ερωτεύεται, αποθεώνει το ταλέντο του, ασπάζεται τον τεκτονισμό, αυτομαχαιρώνεται και θεραπεύει τις πληγές του με τη μαγική δύναμη των χεριών του.’’

Τι λες θα είσαι ένας από αυτούς που θα καθίσουν σε αυτό το τραπέζι; 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο «Άνετον» - Δείτε επίσης