SIREN: Pontus Lidberg & Danish Dance Theatre

Χώρος:Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθ. "Σταύρος Νιάρχος" ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ευριπίδου και Λ.Συγγρού
Τηλέφωνο:2130885700
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 28.07.2019
έως Κυριακή 28.07.2019
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή Έναρξη προεγγραφής για το κοινό στις 16/07, 13.00 
 Εμπνευσμένη από τον μύθο των Σειρήνων στο Ομηρικό έπος της Οδύσσειας, η παράσταση χορού με τίτλο SIREN, του Σουηδού Pontus Lidberg, χορευτή, χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Danish Dance Theatre, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από το Danish Dance Theatre σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Το SIREN δανείζεται τον τίτλο του από τις μυθικές υπάρξεις που παρέσερναν τους θαλασσινούς με το μαγευτικό τραγούδι τους, ωθώντας τους να πέσουν στη θάλασσα. Μόνο ο Οδυσσέας κατάφερε να αντισταθεί στο τραγούδι τους, αφού έκλεισε τα αυτιά των συντρόφων του με κερί και ο ίδιος δέθηκε στο κατάρτι. Το έργο πραγματεύεται την άσβεστη νοσταλγία του Οδυσσέα, καθώς και το τραγούδι των Σειρήνων ως πηγή δημιουργικής έμπνευσης. Δεν πρόκειται για αφήγηση του συγκεκριμένου μύθου, ή κάποιας άλλης ιστορίας, αλλά για μια χορογραφία που εμπνέεται από τα θέματα του νόστου, της δημιουργικότητας και, απρόσμενα, της μοναξιάς. 

Ο σκηνικός σχεδιασμός της παράστασης ενσωματώνει προβολές και animation του Jason Carpenter που βρίσκονται σε διάλογο με τη χορογραφία. Εικόνες νερού υποβάλλουν έναν κόσμο που τον καθορίζει η θάλασσα, όπου οι ναυτικοί κινδυνεύουν να χάσουν τον προσανατολισμό ή και τη ζωή τους ακόμα, εκεί όπου ζουν οι Σειρήνες. Η χορογραφία του SIREN ξετυλίγεται υπό τους ήχους της Σονάτας για πιάνο αρ. 18 του Franz Schubert, καθώς και πρωτότυπης μουσικής που συνέθεσε ο Stefan Levin και συνδυάζει ακουστικά όργανα με αστικούς και συνθετικούς ήχους. 

Το SIREN απέσπασε το βραβείο Villanueva ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Κούβα το 2018. Τα βραβεία Villanueva απονέμει η UNEAC (Εθνική Ένωση Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας). 

Συντελεστές: 
Καλλιτεχνική Διεύθυνση/Χορογραφία: Pontus Lidberg 
Μουσική: Stefan Levin, Franz Schubert 
Σχεδιασμός φωτισμού: Raphael Solholm 
Δραματουργία: Adrian Guo Silver 
Σχεδιασμός κοστουμιών: Karen Young 
Animations: Jason Carpenter 

Χορευτές: 
Pontus Lidberg: Καλλιτεχνικός Διευθυντής/Χορογράφος/Χορευτής 
Danish Dance Theatre: Sarawanee Tanatanit, Nathanael Marie, 
Lucas Threefoot, Stefanos Bizas, Joe George, Csongor Szabó





Κάντε Like το psixagogia.gr

Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθ. "Σταύρος Νιάρχος" - Δείτε επίσης